DomovŠportKoprske selekcije osvojile mednarodne turnirje

Koprske selekcije osvojile mednarodne turnirje

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Minula nedelja je prinesla veliko zadovoljstva za koprsko nogometno akademijo. Tri koprske selekcije so se pomerile s svojimi vrstniki na treh različnih mednarodnih turnirjih in prav vse tri so osvojile prvo mesto.

Starejši dečki (U-15) so pod vodstvomSamirja Zulića osvojili prvo mesto na mednarodnem turnirju “Zarja U-15”. Na dvodnevnem turnirju se je pomerilo 16 ekip iz Slovenije, Italije ter Bosne in Hercegovine. Koprska ekipa je kljub temu, da je nastopila z okrnjeno zasedbo ter pomočjo treh mlajših fantov s koprske akademije – Rok Božič, Ajdin Šabič in Jernej Zugan, zasluženo osvojila zlato odličje. V finalu so bili po streljanju enajstmetrovk boljši od Domžal.

Ekipa starejših dečkov U-15 je osvojila prvo mesto na dvodnevnem 4. tradicionalnem mednarodnem turnirju Zarja. Foto: FC Koper

Nedeljo zlatih medalj so nadaljevali fantje iz selekcije U-13 pod vodstvom Jake Štromajerja, ki je prav tako bila najboljša v svoji konkurenci na mednarodnem turnriju Tolmezzo v bližini Vidma.

Tris prvih mest pa so zaokrožili člani ekipe do 9 let, ki jih vodi Vili Bečaj. Mladi nogometaši so na turnirju “Kras 2018” pometli s konkurenco in se veselili prvega mesta. Na štirih tekmah so zabili kar 39 golov.