DomovŠportKoprski karate klub Samurai, pojem kvalitete in uspehov v svetovnem merilu

Koprski karate klub Samurai, pojem kvalitete in uspehov v svetovnem merilu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski karate klub Samurai je v vseh letih kakovostnega in rednega delovanja ter mednarodnega udejstvovanja postal pojem kvalitete tradicionalnega karateja tako v Sloveniji kakor tudi v svetu. Rezultati pričajo, da so najuspešnejše in največje karate društvo na Obali in sodijo v sam slovenski vrh.

Vpis novih članov

Vsako leto v mesecu septembru sprejemajo nove člane vseh starosti. Letos je po dogovoru možna tudi dopoldanska vadba za odrasle. Odrasli ali otroci, ki si želijo resno in kvalitetno ter predvsem varno vaditi tradicionalni karate pod vodstvom mednarodno priznanih inštruktorjev, si lahko v mesecu odprtih vrat ogledajo treninge skupin. Treningi potekajo ločeno po starosti in nivoju znanja. Vsem članom društva je zagotovljena redna, kakovostna vadba, možnost osebnega napredovanja po stopnjah pasov, sodelovanje na mednarodnih seminarjih z eminentnimi strokovnjaki v tujini in tekmovanja.

Učenje karateja v klubu Samurai je tek na dolge proge. Bližnjic ni. Če ni ustrezne skrbi za dosledno izvajanje, ni napredovanja, za tekmovalce pa ne rezultatov.

TKS SAMURAI deluje v kar sedmih vadbenih skupinah, perspektivni tekmovalci in nosilci medalj na evropskih in svetovnih prvenstvih pa imajo še dodatne priprave ob sobotah ali nedeljah. So vodilno društvo in člani zveze ITKF Slovenije (www.itkf.si) in znotraj zveze dosegajo izredne tekmovalne rezultate, kot na primer na Evropskem prvenstvu 2015 v Ferarri, na Svetovnem prvenstvu 2014 v Ženevi ali lani na Svetovnem prvenstvu v Kopru na Bonifiki, kjer so dosegli kar pet odličij.

Aktivno so vpeti v mednarodne karate povezave in organizacije ter sodelujejo z društvi iz vse Evrope. Glavni inštruktor Stojan Šestan je nosilec stopnje 5. DAN, ki jo je kot edini Slovenec dosegel v strokovni organizaciji World Shotokan Institute (s sedežem v Milanu) pod vodstvom legendarnega japonskega učitelja Hiroshi Shiraija.

V klubu vadijo otroci stari od 5 let in tudi starejše gospe in gospodje, nekateri že v svojih 70. letih. Moto, ki se ga držijo vse skupine, je pravilna vadba, skladna z zmožnostmi posameznika.

TKS SAMURAI na vsakoletni prireditvi Športnik Kopra v organizaciji športne zveze in Mestne občine Koper vsako leto že desetletje prejme daleč največ priznanj glede na ostale klube borilnih veščin. V letu 2015 je bilo nagrajenih kar 26 naših najboljših tekmovalcev vseh kategorij.

V mesecu oktobru 2016 bodo sodelovali na Svetovnem prvenstvu Svetovne tradicionalne karate federacije (WTKF) v Krakovu na Poljskem, kjer seveda upajo na odličja v svetovni konkurenci v izbrani vrsti do 14 let, v kadetskih, mladinskih in članskih kategorijah.

Društvo deluje v prostorih na Vojkovem nabrežju 32 (ob Luki Koper). Ogled vadbe in vpis je mogoč vsak dan od 17. ure dalje. Prav tako si lahko ogledate javno predstavitev karateja v Kopru, in sicer v soboto,  24. 9. 2016, v trgovskem centru SUPERNOVA. *