DomovŠportPark vodnih športov »Active Koper« upravičil pričakovanja in poživil poletje v Kopru

Park vodnih športov »Active Koper« upravičil pričakovanja in poživil poletje v Kopru

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvi vikend v septembru je svoja vrata zaprl park vodnih športov Active Koper, ki je v veliki meri popestril poletje v Kopru.

Letošnja izvedba parka vodnih športov je bila prvi korak, nekakšen test celovitega urejanja območja Semedelske ceste, kjer bo v nekaj letih urejen celovit športni park, ki bo del Olimpijskega parka.

Active Koper obiskalo več tisoč obiskovalcev

Park vodnih športov »Active Koper« je upravičil pričakovanja, saj ga je obiskalo več tisoč obiskovalcev.  Največ zanimanja med športnimi rekviziti je doživel SUP, priljubljeni so bili tudi kajak, vodno kolo, pedalin, vodna tuba, wakeboard in vožnja z vodnim skuterjem.

Park je ponujal 50 športnih dejavnosti

Letošnje poletje je park Active Koper deloval vse vikende (dodatno še na praznik 15. avgusta) od 22. julija do 4. septembra med 8. uro zjutraj in 21. uro zvečer. Park je ponujal več kot 50 različnih morskih in kopenskih aktivnosti, skupaj 17 poletnih dni. V skladu s pričakovanji in načrti se je izkazalo, da Koper in širšo lokalno okolje tovrstno športno-turistično ponudbo potrebuje, zato Mestna občina Koper skupaj s podizvajalci že pripravlja načrte za delovanje parka v naslednjem letu.

Organizirane so bile številne dejavnosti, ki so bile namenjene vsem generacijam; začetnikom, rekreativcem in profesionalcem v vodnih športih.

Mestna občina Koper je zadovoljna z odzivom občanov in obiskovalcev na novo ponudbo. Kljub prvemu letu delovanja je občina k projektu v zelo kratkem času pritegnila več kot 15 različnih športnih društev in  drugih organizacij, s katerimi je oblikovala atraktivno ponudbo vodnih športov in drugih aktivnosti.

Organizirane so bile številne dejavnosti, ki so bile namenjene vsem generacijam; začetnikom, rekreativcem in profesionalcem v vodnih športih. Na podlagi vseh pridobljenih izkušenj bo občina še nadgradila izvedbo načrtov, ki so predvideni za območje Semedelske ceste, saj je predvidena ureditev športnega parka z igrišči za odbojko na mivki, s trim stezo in z otroškimi igrali ter seveda z vsemi potrebnimi sanitarnimi oz. spremljevalnimi objekti. *