DomovŠportKoprski nogometni upi krenili v novo sezono

Koprski nogometni upi krenili v novo sezono

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V koprskem nogometnem klubu je tudi med poletjem delovno. S treningi so začeli tudi mladi nogometaši treh selekcij, ki so v ponedeljek “zaštartali” v priprave na prihajajočo sezono. Pripravljalno obdobje bo segalo v avgust, ko bodo sledili prvi resnejši testi, v katerih se bodo mladi Koprčani podali na prizorišča najkvalitetnejšega ranga in se z visokimi ambicijami, kot so tega že vajeni, podali v boj za najvišja mesta v vseh tekmovanjih.

Tako se bodo letos selekcije U-15, kadetov in mladincev pomerile z vrstniki iz najboljših slovenskih klubov. Kadeti in mladinci se bodo, kot je že v navadi, za najvišja mesta borili v konkurenci 1. slovenske kadetske in mladinske lige, medtem ko bodo starejši dečki do 15 leta starosti svoje točke iskali na tekmah 1. lige U-15 zahod.

Selekcija U-15 bo na krilih izvrstne pretekle sezone ciljala na najvišja mesta. Foto: ekoper.si

Selekcijo do 15 leta starosti, o kateri smo že poročali zaradi njenih vrhunskih rezultatov, bo vodil Oliver Bogatinov, kadete Igor Božič, za mladince pa bo zadolžen Iztok Kavčič.

Fantje začenjajo na gostujočih tleh

“Fantje bodo v naslednjem letu nastopali v prvoligaškem tekmovanju 1. liga U-15 zahod. Uspehi, ki jih je ekipa požela, kažejo na to, da se nam ni potrebno bati in da smo na pravi poti,” je v junijskem pogovoru za eKoper selekcijo pohvalil Oliver Bogatinov in tako naznanil, da bi lahko mladi Koprčani bili boj za najvišja mesta.

V pretekli sezoni so se starejši dečki uspeli uvrstiti na 4. mesto, kadeti so zasedli 7. mesto, mladinci pa so uspešno sezono zaključili na 4. mestu – omeniti pa gre, da so za prvouvrščenim Triglavom iz Kranja zaostali za le 4 točke. Prvi krog tekmovanja bodo vse tri selekcije odigrale na gostujočem terenu. Kadeti in mladinci se bodo že 5. avgusta odpeljali v Novo mesto, kjer ju čakata dvoboja s Krko, tekmovanje za starejše dečke pa se bo pričelo dva tedna kasneje, ko bodo koprski mladi upi moči merili z ljubljansko Ilirijo 1911. Koprski nogometni upi bodo tako v naslednjem mesecu skočili v tekmovalni ritem, s katerim bodo znova lovili dobre rezultate, obenem pa sledili viziji akademije, ki poleg nogometne izobrazbe predvideva tudi kvaliteten osebnostni razvoj, kot nam je še pojasnil Bogatinov.