DomovŠportUniverza na Primorskem slavila že prvi dan

Univerza na Primorskem slavila že prvi dan

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvi tekmovalni dan Evropskega univerzitetnega pokala v vaterpolu, ki ga gosti Olimpijski bazen Žusterna v Kopru, je prinesel veselje domači ekipi Univerze na Primorskem, ki je na izjemno izenačenem dvoboju z 11 : 10 premagala Univerzo iz Beograda. Uspešni sta bili še Univerza v Splitu in Univerza v Lyonu.

Domačini so tekmo začeli zelo dobro in povedli že po dvajsetih sekundah z golom Milana Jaćimovića. A to ni zmedlo srbske ekipe, ki je izenačila v tretji minuti in v nadaljevanju držala stik s Primorci, ti pa so po zaslugi Vida Nagliča četrtino dobili s 3 : 2

Primorci začeli s tesno zmago nad Beogradom. Foto: UŠZP

Lestvica: 1. Univerza v Lyonu, 2. Univerza v Splitu, 3. Univerza na Primorskem, 4. Univerza v Beogradu, 5. Univerza za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti, 6. Univerza sv. Cirila in Metoda v Skopju

V drugi četrtini so imeli pobudo igralci Univerze na Primorskem in dvakrat vodili z dvema goloma prednosti (4 : 2, 5 : 3), nato pa sta za Beograjčane zadela Stefan Marković in Ognjen Šćepanović in izid poravnala na 5 : 5. Domača ekipa je na pritisk odgovorila odlično in 15 sekund pred koncem polčasa znova prešla v ospredje, potem ko je Nejc Potočnik izkoristil dolgo podajo svojega vratarja in hladnokrvno zadel za izid polčasa (6 : 5).

Vsi ogledi tekem so brezplačni. Razpored tekem je objavljen na uradni spletni strani pokala!

V drugem polčasu je bil znova v središču pozornosti Potočnik, ki je po podaji z desne povišal na 7 : 5. A to ni ustavilo beograjske ekipe, ki je v manj kot minuti zadela dvakrat in znova izenačila, Univerza na Primorskem pa se je znova znašla v kritičnih trenutkih in z golom Reneja Černeke po treh četrtinah vodila z 9 : 8.

Ko so nato Primorci dobre štiri minute pred koncem povišali na 10:8, je kazalo na njihovo zmago, a so borbeni Beograjčani znova pokazali svoj karakter, dosegli dva zaporedna gola in sedem sekund pred iztekom izenačili na 10 : 10. A njihovo veselje je bilo kratko, saj so domačini dobro izkoristili preostali čas in z golom Potočnika vsega sekundo pred iztekom slavili z 11 : 10.

“Rad bi čestital svojim fantom, ki so se borili do konca. Čeprav smo vodili praktično vso tekmo, pa bi se ta lahko končala tudi z zmago srbske ekipe, ki se je znova izkazala za težkega tekmeca,” ni skrival zadovoljstva po tekmi vodja primorske ekipe Blaž Čeklić.

Visoki zmagi Splita in Lyona

Na prvi tekmi dneva je Univerza v Splitu z visokih 8:4 premagala Univerzo za tehnologijo in ekonomijo v Budimpešti. Pri Splitu je bil najboljši strelec Krešimir Butić s tremi goli, pri ekipi iz Budimpešte pa so se med strelce vpisali štirje različni igralci, Bernula Gergo, Szabo Attila, Kinces Balazs in Pajtok Pazman.

Tekme bodo potekale do sobote, 15. julija, med 19. in 22. uro. Vse tekme, v kateri bo igrala vaterpolo ekipa Univerze na Primorskem, bodo potekale ob 21. uri.

Še bolj suverena je bila Univerza v Lyonu, ki je s kar 14 : 5 porazila Univerzo sv. Cirila in Metoda v Skopju.  Pri Francozih sta se s po štirimi goli izkazala Sofiane Lalmi in Adrien Liotta.