DomovŠportSe bodo nogometaši Ankarana v soboto obrisali pod nosom?

Se bodo nogometaši Ankarana v soboto obrisali pod nosom?

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot vse zgleda, niti v novi sezoni prve nogometne lige Slovenije ne bo prostora za dolgčas. Prve zaplete na nogometnih zelenicah namreč napoveduje že sobotna tekma med Triglavom iz Kranja in novincem v prvoligaših vrstah SNL Ankaran – Hrvatini, za katero, bojda, slednji klub ni uspel pridobiti niti dovoljenja pristojne upravne enote.

V soboto bo nadvse zanimivo spremljati dogajanje na prvi letošnji prvoligaški tekmi, na kateri se bosta pomerila Ankaran – Hrvatini in Triglav iz Kranja. Kaj hitro se lahko namreč zgodi, da se tekma sploh ne bo odigrala. Po nam znanih informacijah, namreč novemu prvoligašu, ki bi svoj prvenec moral odigrati na nogometnem stadionu v Sežani, ni uspelo pridobiti ustreznega dovoljenja s strani Upravne enote Sežana. To pa je, po Zakonu o javnih zbiranjih, nujno za pravilno izvedbo prireditve, beri: tekme.

Bodo Ankarančani v soboto sploh stopili na zelenico v Sežani? Foto: stadioni.org

Bo tekma odpovedana?

Na potezi je tako ponovno Nogometna zveza Slovenije, na katero smo tudi uradno naslovili vprašanja, ali nameravajo v tem primeru sploh ukrepati. Njihov odgovor je jasen: »Dovoljenja pristojne upravne enote za organizacijo tekme oz. dogodka, kakor tudi vso ostalo dokumentacijo, pred začetkom tekme preveri delegat NZS. Pred tem se NZS z dokumentacijo, ki jo omenjate, ne seznanja.« To bi lahko razumeli kot ne, če ne bi ob tem dodali: »da v primeru neustreznosti ali nepopolne dokumentacije, ki se predloži delegatu, le-ta odloča in ukrepa v delu, ki je v pristojnosti NZS.«

Ali lahko zadnji stavek res razumemo tako, kot da bodo zadevo resno proučili in tako kot so to storili v primeru FC Koper, skrajno formalistično torej, tekmo preprosto prepovedali?
Bodo na NZS zadevo resno proučili in tako kot so to storili v primeru FC Koper, skrajno formalistično torej, tekmo preprosto prepovedali? Foto: nzs.si

Živi bili, pa videli. Vsekakor bo sobota zanimiva iz več razlogov, dala bo namreč odgovor na vprašanje, ali bodo nogometaši Ankaran – Hrvatini drago plačali za napako v postopkih pridobitve dovoljenja za izvedbo tekme, in to na način, da bodo mladi nogometaši kopačke sezuli še preden bodo z njimi zakorakali na zelenico.

Jasno pa bo tudi, ali je Nogometna zveza Slovenije z nepodelitvijo licence koprskemu prvoligašu FC Koper res sprejela novo usmeritev – pretirano formalistično usmerjene organizacije ali pa je nemara ta primer, bil unikum brez primere?!

Na ekoper bomo dogajanje nedvomno skrbno spremljali in vas o tem tudi obveščali.