DomovŠportDomači vaterpolisti vknjižili novo zmago, a bili priča hudi poškodbi

Domači vaterpolisti vknjižili novo zmago, a bili priča hudi poškodbi

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Vaterpolisti Univerze na Primorskem nadaljujejo z dobrimi predstavami in zmagovalnim trendom, ki so ga začeli včeraj, ko so premagali študente Univerze v Beogradu. V drugem tekmovalnem dnevu so si priigrali še eno zmago – tokrat je klonila Univerza sv. Cirila in Metoda iz Skopja. Žal pa je na včerajšnjem dogajanju črn madež pustila težja poškodba makedonskega vaterpolista, zaradi katere je bila tekma predčasno končana.

Nesrečni dogodek se je zgodil v tretji četrtini dvoboja med slovensko in makedonsko univerzo, ko se je po neuspešno izvedenem napadu Nikola Tomovski povsem ustavil in s kriki naznanil, da je nekaj resno narobe. Igralci obeh ekip so hitro priplavali do njega in mu pomagali iz bazena. Izkazalo se je, da gre za hudo poškodbo kolena, ki je poskrbela za predčasno sklenitev tekme ob izidu 12:3 za domačine iz primorske univerze. Nemudoma so poškodovanega športnika, ki mu prav vsi želimo čim hitrejše okrevanje, tudi odpeljali z rešilnim vozilom, Univerza na Primorskem pa je vknjižila novo zmago in tako napovedala boj za sam vrh.

Vaterpolisti so bili včeraj priča hudi poškodbi. Foto: UŠZP

V pričakovanju boja med Koprčani in Splitčani

Dogajanje je bilo pestro skozi celoten večer. Univerza v Splitu si je priborila novo zmago – s kar 14:2 je bila močnejša od Univerze v Beogradu, tekma med Univerzo v Lyonu in Univerzo v Budimpešti pa se je po dramatični vrnitvi Madžarov končala z neodločenim rezultatom (6:6).

Trenutno je v vodstvu Univerza v Splitu, ki je vknjižila dve zmagi, prav toliko tudi Univerza na Primorskem, ki jo v naslednjih dneh čakajo nove borbe, bržkone po najbolj zanimiva prav tista proti Splitčanom.