DomovŠportMlada koprska tenisačica med stoterico najboljših

Mlada koprska tenisačica med stoterico najboljših

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Med najboljšimi 100 mladinkami je čutiti tudi primorski pridih. Za to je poskrbel nedavni uspeh 17-letne Koprčanke Nike Radišič, ki se je po odličnih nastopih v češkem Plznu zavihtela na 87. mesto svetovne mladinske teniške lestvice.

Perspektivni tenisačici je v zadnjih 12 mesecih uspel veliki met, saj se je ekspresno hitro iz 431. mesta povzpela med stoterico najuspešnejših mladink. Po izrednih partijah v Plznu, kjer si je v turnirju 2. ranga izborila zavidljivo 2. mesto, zdaj mlada Koprčanka zaseda 87. mesto na mladinski lestvici ITF.

Koprska vzhajajoča zvezda

Radišičeva, ki je bila druga nosilka turnirja, je na poti do finalnega obračuna premagala 15-letno Japonko Nacumi Kavaguči s 6:3, 6:3, nato je bila v četrtfinalu z 0:6, 6:4, 6:3 uspešnejša od 16-letne Čehinje Vanese Nikolovove, dokončno pa si je veliki finale priborila, ko je pred njo s 7:6 (5), 6:4 klonila še letno dni mlajša hrvaška kolegica Iva Zelič. Nasprotnica v boju za Koprčankin prvi naslov je bila prva nosilka, Poljakinja Ania Hertel, pred katero je Radišičeva morala položiti lopar (2:6, 6:4, 6:4).

Runner up ITF not bad?? #G2 #singles #top100 #vamos

A post shared by Nika Radisic (@nikaradisic) on

Nika Radišič je s svojimi predstavami opozorila nase v najboljši možni luči, saj je to njen najboljše odigran turnir v mladinski konkurenci, čeprav si je okoli vratu nadela že dve zlati medalji, a so bili turnirji v Veski in Mostarju nižjega ranga. Še ne polnoletna tenisačica je tako napovedala svetlo kariero – morda pa bomo primorsko vzhajajočo zvezdo lahko že kaj kmalu spremljali tudi na najbolj osvetljenih teniških podlagah.