DomovŠportKajakašica Ponomarenko Janić v Plovdivu cilja na kolajno

Kajakašica Ponomarenko Janić v Plovdivu cilja na kolajno

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Kajakaše in kanuiste na mirnih vodah konec tedna v Plovdivu čaka letošnje evropsko prvenstvo. Udarni adut v petčlanskem slovenskem taboru je 35-letna Koprčanka Špela Ponomarenko Janić, ki ne skriva, da si tudi v Bolgariji želi kolajno.

Ponomarenkova se je vnovič odločila za dvojni program, solo nastop v kajaku na 200-metrski razdalji in dvojec z drugo Koprčanko Anjo Osterman na 500 metrov. “V obeh disciplinah imam visoke cilje, dvojni nastop pa je seveda vedno izziv, a to sva z Anjo trenirali, naredili tudi simulacijo tekmovalnega programa in mislim, da sva sposobni narediti dober izid,” je pred sredinim odhodom v Bolgarijo za STA povedala lanska finalistka olimpijskih iger, ki je v Riu zgrešila kolajno le za eno mesto.

Naša najboljša kajakašica se je odločila za dve disciplini. Foto: www.slovenskenovice.si

Predtekmovanja v Plovdivu se začenjajo v petek.

Primorka se ne izogiba odgovornosti in napoveduje boj za kolajno: “Veliko je odvisno od dnevne forme, počutja, tekmecev in pogojev, a neumno bi bilo reči, da je cilj finale. Letos sem bila prav na vseh tekmah svetovnega pokala na stopničkah in tudi na evropskem prvenstvu ciljam na kolajno.” S kolajno pa bi izkupiček z EP izenačila s številom kolajn na SP, saj je bila na večji tekmi na zmagovalnem odru že trikrat.

Ali bosta Koprčanki zmagovalna kombinacija?

Z Anjo Osterman sta v dvojcu začeli sodelovati v letošnji sezoni in se v Szegedu že zavihteli na stopničke ter tako napovedali dvig forme.

Že vnaprej je jasno tudi, da bo prvenstvo pomemben test za Koprčanki, saj bo v primeru dobrega nastopa to zanesljivo tudi kombinacija za svetovno prvenstvom, ki bo avgusta v Račicah na Češkem.