DomovŠportFOTO: Prvi evropski univerzitetni pokal v vaterpolu gosti Koper

FOTO: Prvi evropski univerzitetni pokal v vaterpolu gosti Koper

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na olimpijskim bazenu Žusterna se je včeraj uradno začel prvi evropski univerzitetni pokal v vaterpolu, ki bo trajal do nedelje, 16. julija. Odprtja se je udeležil tudi koprski podžupan Peter Bolčič.

“Dobrodošli v Kopru, v mestu, kjer je šport doma. Vsako leto se v Kopru zvrstijo številna športna tekmovanja in končno je prišel na vrsto tudi vaterpolo,” so bile uvodne besede podžupana Mestne občine Koper Petra Bolčiča, ki je vsem skupaj zaželel uspešne igre in obilo zabave. Dobrodošlico so občinstvu in udeležencem poleg podžupana zaželeli tudi predstavnik Evropske univerzitetne športne zveze (EUSA) Besim Aliti, predstavnik slovenske univerzitetne športne zveze (SUSA) Patrik Peroša in prorektor Univerze na Primorskem Boris Kavur.

Uvodni dan namenjen spoznavanju mesta in tekmovalcev

Za naziv najboljšega med študentskimi ekipami v Evropi se bori šest univerz iz šestih držav, in sicer, poleg Slovenije, še Francija, Makedonija, Madžarska, Hrvaška in Srbija. Tekme bodo potekale od torka, 11. julija, do sobote, 15. julija, med 19. in 22. uro. Vse tekme, v katerih bo igrala vaterpolo ekipa Univerze na Primorskem, bodo ob 21. uri.

Sicer je prvi uradni dan prvenstva minil brez dvobojev, medtem ko bo današnji dan tekmovalen. Ob 19. uri se bo namreč pričela prva tekma pokala, v kateri se bosta pomerili ekipi iz Madžarske in Hrvaške.

Tekmovanje izvaja Univerzitetna športna zveza Primorske v organizaciji s Slovensko univerzitetno športno zvezo ter podporo in pokroviteljstvom Mestne občine Koper, Univerze na Primorskem in Študentske organizacije Univerze na Primorskem.