DomovŠport25. Eurofest več kot zadovoljil vse vpletene

25. Eurofest več kot zadovoljil vse vpletene

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Jubilejni Eurofest se je iztekel v soboto zvečer, ko je bil po finalnih dvobojih na osrednjem igrišču na vrsti še svečani zaključek prireditve. Organizacijski stroj pa ni zaključil z delom – to se je zgodilo šele takrat, ko so ekipe varno odpotovale, prizorišča pa bila pospravljena in urejena.

Tekmovalni del 25. evropskega rokometnega festivala se je končal s spektakularnima finaloma, v katerih so v ženski članski konkurenci zanesljivo zmagala domača Četa, v moški pa moštvo Elita. Gledalci so spremljali kakovostne tekme, rokometaši pa so najbrž še najbolj uživali, ko so po koncu dvobojev skupinsko skočili v bližnje morje. Nova podlaga osrednjega zunanjega igrišča se je izkazala kot odlična pridobitev in je povsem zadovoljila igralce. Tudi zaradi tega je bila kvaliteta letošnjih finalnih obračunov na zavidljivi ravni.

Igralci mladinske finalne tekme bili zadovoljni z novo podlago. Foto: ekoper.si

Zadnje dejanje festivala je bila podelitev pokalov najboljšim štirim ekipam vseh starostnih kategorij. Tudi vsi člani organizacijske ekipe so dobili spominske medalje, nekateri pa so bili še posebej nagrajeni za dolgoletno delo na Eurofestu.

Eurofest je letos postregel s tudi čisto posebno rokometno tekmo na vozičkih, premierno pri nas.

»Zadovoljen sem, bilo je enkratno. Da smo ob takšni masi sodelujočih izpeljali vse tekme brez kakršnekoli večje težave, je zagotovo pohvalno. Podobno je bilo z vsemi prireditvami spremljevalnega programa, le dež nam je malce ponagajal med petkovo demonstracijsko tekmo rokometa na invalidskih vozičkih, a smo se preselili v Areno Bonifika in izpeljali tudi to. Sicer je bilo tudi vreme odlično, vsi udeleženci pa zadovoljni. Rad bi se zahvalil osebju Eurofesta za ves vložen trud, še posebej prostovoljcem. Zahvala gre tudi športnikom in njihovim spremljevalcem, Mestni občini Koper, pokroviteljem in vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri letošnji jubilejni izvedbi Eurofesta,« je takoj po koncu zaključne svečanosti povedal ustanovitelj in direktor Eurofesta Tone Barič.

Elita v oranžnih dresih veliki zmagovalec Eurofesta. Foto: ekoper.si

Med rezultati slovenskih ekip v ženski konkurenci velja poleg zmage članic Čete omeniti še zmago ŽURD Koper med dekleti letnika 2002 ter 2. mesto mladih rokometašic koprskega ŽURD-a med ekipami letnika 2006. V moški kategoriji letnikov 2005 so bili igralci RD Koper 2013 tretji.

Udeleženci navdušeni nad Koprom

“Tu smo prvič, a nam je bilo všeč. Všeč so nam bile plaže in prizorišča. V finalu članic smo bile že utrujene, saj je bilo vroče in naporno, pred tem pa smo zmagale vse štiri tekme. Vseeno smo zadovoljne,« je misli strnila Daneilla Zsoter iz ekipe Dorogi (MAD), njene besede pa je le še podkrepil Stevan Aleksić iz srbskega Novega Beograda: “Tu smo se počutili odlično. Na tekmah nam je šlo dobro, čeprav smo zapravili nekaj priložnosti za kaj več. Tudi z nastanitvijo in s hrano smo bili zadovoljni, res nimam pripomb.” 

Vse to kaže na to, da je Koper več kot zadovoljil mlade rokometašice in rokometaše, ki so tako poleg tekmovalno obremenjenih rokometnih podlag uspeli spoznati tudi prekrasen koprski del obale.

Vsi rezultati 25. Eurofesta in vse fotografije so objavljeni TUKAJ.