DomovProsti časVodna aktivnost, ki osvaja srca vseh generacij

Vodna aktivnost, ki osvaja srca vseh generacij

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Poletni meseci z vročimi dnevi poleg visokih temperatur s seboj prinašajo različne možnosti za telesne aktivnosti in odkrivanje novih, manj znanih, predvsem pa atraktivnih športov. V našem okolju v zadnjem obdobju med športnimi navdušenci beležimo porast v zanimanju za nekatere vodne aktivnosti, ki veljajo za pravo osvežitev in razveseljujejo predstavnike vseh generacij.

Ena izmed takih aktivnosti je tudi supanje ali deskanje z veslom. Gre za moderno športno deskarsko disciplino in čedalje bolj priljubljeno prostočasno športno dejavnost, ki zaživi predvsem poleti in kratkočasi mnoge nadobudneže, željne novih športnih odkritij in izzivov. Supanje, ki se je v današnji obliki razvilo sredi prejšnjega stoletja na Havajih, je oblika deskanja, pri kateri si deskar stoje pomaga z veslom. V zadnjih nekaj letih se je tovrstno deskanje razvilo v tekmovalen šport s široko razširjeno mrežo disciplin, pri nas pa še naprej predstavlja predvsem zabavno dejavnost, ki popestri brezskrbne poletne dni.

Supanje je zabavna in moderna deskarska disciplina. Foto: FB Active Koper

SUP je okrajšava angleškega poimenovanja Stand up paddle boarding (tudi Stand up paddle surfing).

Pri supanju, ki sicer velja za izredno sproščujoč šport v sožitju z naravo, ne gre zanemariti pozitivnih učinkov na telo in za zdravje. Tu se združuje prijetno s koristnim, saj pri veslanju krepimo celotno telo, predvsem pa mišice hrbta, trebuha in rok. Supanje je tako izredno koristno za ohranjanje pravilne drže, s povečano intenzivnostjo pa si lahko pripravimo pravo vzdržljivostno vadbo.

Nezahtevna in dostopna športna aktivnost

Supanje se je izredno hitro približalo uporabnikom zaradi svoje nezahtevnosti, saj začetniki le v nekaj minutah usvojijo prvine in so že pripravljeni na nadaljnje izzive. Poleg tega mnogi izpostavljajo dostopnost, saj za supanje ni potrebna dobra fizična pripravljenost – prakticirajo ga lahko torej skorajda vsi, obenem pa se družijo, zabavajo in spoznavajo naravo ter krepijo svoje telo.

Supali boste lahko tudi na kopališču v Žusterni. Foto: FB Active Koper

Supanje je le ena izmed aktivnosti, ki jih ponuja park vodnih športov Active Koper, ki bo tako tudi letos s svojim širokim naborom aktivnosti skrbel za morsko zabavo in aktivno preživljanje prostega časa v prijetnem ambientu, ki ga ponuja kopališče v Žusterni.

Park lahko obiščete v juliju in avgustu pa vse dni v tednu med 9. in 21. uro, septembra pa znova ob sobotah in nedeljah, in sicer med 9. in 20. uro in to vse do 24. septembra, ko bo park zaprl svoja vrata.

Mestna občina Koper s tem projektom le utrjuje svoj sloves aktivne in zelene turistične destinacije, ki poudarja pomen kvalitetnega preživljanja prostega časa. Poleg supanja Active Koper ponuja še mnoga druga doživetja, kot so potapljanje, kajak, windsurf, plavanje, ribolov, zabava na vodi, jadranje, kolesarjenje in vadbe.

Zato se ne odrecite poletnim užitkom in obiščite park vodnih športov Active Koper, ki vam ponuja različne možnosti za pestro in koristno preživljanje prostega časa.

Se vidimo v Žusterni!