DomovŠportKoprski rokometaši iztržili neodločen izid

Koprski rokometaši iztržili neodločen izid

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometaši Kopra 2013 in mariborskega Branika so se v tekmi 2. kroga lige NLB razšli z neodločenim izidom 25:25 (12:13).

Obračun dveh najresnejših kandidatov za uvrstitev v končnico za prvaka se je končal z neodločenim izidom. Koprčani so še drugič v tej sezoni remizirali, pred tem so v Trebnjem, Mariborčani pa prvič po uvodni zmagi v Novem mestu.

Prvi polčas je minil v izenačeni predstavi, po obojestransko neizprosnem boju za vsak košček igrišča pa razlika med Koprčani in Mariborčani nikoli ni znašala več kot dva gola. Primorci so to razliko dosegli v zgodnjem delu tekme (3:1), Štajerci pa v drugi polovici uvodnega polčasa (9:11, 10:12 in 11:13).

Foto: Facebook RD Koper

“Primorska rokometna bitka” se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, v 39. minuti pa se je tehtnica malo bolj nagnila na štajersko stran, saj so varovanci Marka Šibile prvič na tekmi povedli za tri gole (18:15). A Koprčane je zaostanek le še bolj podžgal, z goloma Danija Zugana in Roka Marića so hitro znižali na 17:18. Po mariborski minuti odmora so izbranci domačega trenerja in slovenskega selektorja Veselina Vujovića v 49. minuti zaostali za štiri gole (19:23), a ta primanjkljaj v sami končnici izničili in z golom Uroša Rapotca v izdihljajih tekme iztržili neodločen izid.

V koprski ekipi je bil najbolj učinkovit Žiga Smolnik s petimi, v koprski pa Tadej Sok s šestimi goli.

Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu v petek, 22. septembra, gostovala v Ljubljani, mariborska pa bo dan kasneje gostila Urbanscape Loko.