DomovŠportKozlički do novih treh točk

Kozlički do novih treh točk

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Pri FC Koper nadaljujejo z zmagovalnim ritmom v prvenstvu, saj so včeraj na domači Bonifiki ugnali ekipo NK Plama Podgrad. Z remijem in dvema zmagama se tako Koprčani s skupno sedmimi točkami uvrščajo na sam vrh prvenstvene lestvice.

Tekma, ki se je začela ob 18. uri, je bila odigrana v sklopu tretjega kroga članskega tekmovanja EPNL. Tokrat so se kozličkom zoperstavili nogometaši Plame iz Podgrada (uradno sicer včerajšnji domačini), ki so bili skozi celotno tekmo čvrst, a ne pretirano nevaren nasprotnik. Gostje (Koprčani, op. p.) so od samega začetka držali vajeti igre v svojih rokah, nadzorovali tempo in večkrat zapretili, a jim v prvih 45 minutah ni uspelo doseči zadetka.

Na Bonifiki je bilo včeraj moč videti dva zadetka. Foto: NK Plama Podgrad FB

V drugem polčasu strli odpor gostov

V nadaljevanju se ravnotežje igre ni premaknilo. Spremljali smo bolj ali manj enosmerni promet, kar pa še ni bilo dovolj za vodilni zadetek. Po vztrajni in potrpežljivi igri pa je nato Koprčanom le uspelo priti do težko pričakovanega vodstva. Za to je bil najbolj zaslužen Matej Pirjevec, ki je bil po podaji iz kota na pravem mestu in je nemočnemu vratarju poslal žogo za hrbet. Po doseženem zadetku se igralci v rumeni opravi niso ustavili in kaj kmalu so dočakali povišanje prednosti. Tokrat je bil uspešen mladi Nik Popovič, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru in predložek z natančnim udarcem preusmeril v mrežo. Kljub novim nevarnim napadom FC Kopra je do zadnjega sodnikovega piska ostalo pri omenjenem rezultatu.

Koprčani se bodo za vikend napotili v Košano. Foto: NK Plama Podgrad FB

Kozlički so z mislimi že pri naslednji preizkušnji, konec tedna jih čaka gostovanje v Košani.

NK Plama Podgrad : FC Koper 0:2 (0:0) (Pirjevec, Popovič)