DomovŠportKoprski rokometaši nadvladali moštvo Trim iz Trebnjega

Koprski rokometaši nadvladali moštvo Trim iz Trebnjega

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je v Areni Bonifika potekala tekma 10. kroga NLB lige, v katerem je prišlo v goste moštvo Trima iz Trebnjega. Tekmo, ki je bila vse do zadnjih sekund napeta, si je ogledalo 650 gledalcev, ki so na koncu pozdravili novo zmago Koprčanov.

Koprčani so srečanje začeli zadržano. V 5. minuti je vratar gostov Urh Brana ubranil strel Planinca, 2 minuti kasneje pa je Guček pri izvajanju hitrega centra podal žogo v roke nasprotniku. Na drugi strani je bil edina svetla točka vratar Martin Kocjančič, ki je zaustavljal nasprotnikove nalete in tako držal domače v igri. Kljub napadom Koprčanov so gostje držali vodstvo v svojih rokah. Izid prvega dela je tako bil 9:11.

Foto: RD Koper / Matia Ščukovt

Drugi polčas se je nadaljeval v slogu prvega in gostje so ohranjali vodstvo v svojih rokah a domači so vztrajno grizli in prednost rokometašev iz Trebnjega se je manjšala. V 44. minuti je tako trener gostov Šavrič zahteval minuto odmora pri izidu 14:16. Kljub minuti odmora, so igralci Kopra z odločno igro v obrambi zajezili nalete Trebanjcev in z 2 zaporednima zadetkoma Sokoliča ujeli priključek pri 16:17.

Štiri minute pred koncem je iz težkega položaja zadel Sokolič, ki je bil ponovno med najboljšimi na terenu, in popeljal domače v vodstvo. Koprčani so tako izkoristili padec koncentracije pri gostih in z zadetkoma Krečiča in Bratkoviča pobegnili na varne 3 zadetke prednosti. Zmaga in novi 2 točki tako ostajata v Kopru.

Koprčani že ta konec tedna odhajajo na izredno zahtevno gostovanje na Poljsko, kjer bodo zaigrali proti ekipi Gwardia Opole.