DomovŠportKoprski rokometaši se bodo potegovali za preboj v skupinski del pokala EHF

Koprski rokometaši se bodo potegovali za preboj v skupinski del pokala EHF

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometaši Celja Pivovarne Laško in velenjskega Gorenja že od septembra pridno igrajo tekme v evropski ligi prvakov in regionalni ligi Seha, konec tega tedna pa bodo na mednarodno sceno stopili tudi igralci iz Kopra in Ribnice ter se potegovali za preboj v skupinski del pokala EHF.

Koprski in ribniški rokometaši so bili zavoljo visokega ratinga Slovenije v uvodnih dveh krogih drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na evropskih tleh prosti, v tretjem krogu pa jih čakajo zahtevni, a premagljivi tekmeci. Ribniška zasedba se bo pomerila s finskim Cocksom, koprska pa s poljsko ekipo Gwardie Opole.

Za obe slovenski ekipi je “olajševalna” okoliščina, da bosta povratni tekmi igrali na domačem igrišču, obe pa se zavedata zahtevnosti bližnjih mednarodnih dvobojev. Koprska in ribniška ekipa sta po devetih krogih na vrhu prvenstvene lestvice, v generalki za bližnja mednarodna dvoboja pa sta v sredo na kolena položila trebanjski Trimo oziroma ormoški Jeruzalem.

Vodilna zasedba lige NLB iz Kopra bo v soboto gostovala na Poljskem. Ekipa Gwardie Opole je trenutno v domačem prvenstvu na tretjem mestu v skupini B, pred njo sta z velikansko prednostjo Wisla Plock in Azoty-Pulawy, v skupini A pa še bolj prepričljivo vodi Vive Kielce, kjer igrajo Uroš Zorman, Blaž Janc in Dean Bombač. Zasedba slovenskega selektorja in trenerja Kopra Veselina Vujovića se iz tekme v tekmo vse bolj razvija, njegova kombinacija izkušenih in nadarjenih igralcev pa je za zdaj na domači sceni doživela le en poraz.

Koprska ekipa bo prvo medsebojno tekmo v Opolah igrala v soboto, 18. novembra, ob 19. uri, ribniška pa se bo dan kasneje s Cocksom pomerila ob 16.30. Povratni tekmi bosta čez teden dni v Sloveniji.