DomovŠportPoljaki premočni za Koprčane

Poljaki premočni za Koprčane

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometaši Kopra 2013 so na včerajšnji prvi tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v gosteh izgubili proti poljski ekipi Gwardia Opole s 25:30 (12:17).

Koprski rokometaši so v Opolah morali priznati premoč domačim rokometašem, navkljub primanjkljaju petih golov pa imajo še vedno možnosti, da se prebijejo v skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Povratna tekma bo v soboto, 25. novembra, v koprski Bonifiki.

Povratna tekma bo v soboto, 25. novembra, v koprski Bonifiki. Foto: RD Koper

Vodilna ekipa slovenskega prvenstva je solidno odprla tekmo in bila povsem enakovredna domači zasedbi. Po dvanajstih minutah igre je imela zaostanek gola (5:6), nato pa je Gwardia naredila delni izid 2:0 in ji ušla na tri gole (5:8). Izbranci koprskega trenerja Veselina Vujovića do konca polčasa nikakor niso mogli razviti svoje igre, gostitelji so bili vselej za korak pred njimi. V 21. minuti so si že pridelali zaostanek petih golov (7:12), ki ga vse do konca prve polovice tekme nikakor niso mogli nadomestiti.

* Dvorana Widowiskowo, gledalcev 3000, sodnika: Beqiri in Krasniqi (oba Kosovo).
* Gwardia Opole: Zembrzycki, Malcher, Lemaniak 1, Siwak 1, Zarzycki 4, Langowski, Klimkow, Tarcijonas, Mokrzki 5, Dementjev 4, Jankowski 5, Zadura, Mauer 9, Milewski, Morawski 1.
* Koper 2013: Kocjančič, Vran, Dolenc 3, Grzentič 2, Nikolić, Vlah 4, Krečič 4, Matijaševič, Moljk 1, Rapotec, Smolnik 2, Sokolič 1, Guček, Planinc 1, Bratkovič 7.
* Sedemmetrovke: Gwardia Opole 6 (6), Koper 2013 7 (6).
* Izključitve: Gwardia Opole 10, Koper 2013 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Primorci so v drugem polčasu močno dvignili raven svoje igre in povsem prevzeli nadzor na igrišču. V 36. minuti so znižali na 16:18, štiri minute kasneje pa 18:19. Vse do konca tekme se je odvijal ogorčen in izenačen boj.

V rahli rezultatski prednosti so bili vseskozi domači rokometaši, ki so v drugem krogu pokala EHF izločili portugalsko Benfico iz Lizbone, v sami končnici pa so Koprčani močno popustili in si pridelali zaostanek petih golov, tako da z mešanimi občutki zapuščajo Poljsko.

V koprski ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Adam Bratkovič, ki je dosegel sedem golov, Aleks Vlah in Grega Krečič sta prispevala po štiri zadetke.