DomovŠport“Tigri” do nove zmage

“Tigri” do nove zmage

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Sixt Primorska ostaja vodilna ekipa lige Nova KBM. V Domžalah je premagala Helios Suns z 72:70 in zabeležila peto zmago v šestih tekmah. Koprčanom gre odlično tudi v ligi Aba2, kjer so z enakim izkupičkom prav tako na prvem mestu dvanajstčlanske lige.

Helios Suns, ki je ob tesnem porazu zdrsnil na 2-4, je sicer dobro začel tekmo, dosegel uvodnih devet točk in na prvi odmor odšel s prednostjo 19:12. Druga četrtina je pripadla gostom s kar 27:12, v tretji pa se je razigral prvi strelec lige Nova KBM Blaž Mahkovic in s 15 točkami v tem delu igre poskrbel za napeto končnico.

Košarkarji Primorske ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Foto: Sixt Primorska

Mahkovic (20 točk, met 6:12) v zadnjih desetih minutah ni dosegel niti točke in prav primanjkljaj njegovih točk je na koncu tehtnico prevesil na stran gostov. Ključni igralec je bil Marijan Čakarun (17 točk, 11 skokov), nekdanji igralec Helios Suns, ki je v zadnjih 49 sekundah dosegel zadnjih pet točk primorske ekipe.

Trener Sixt Primorske Jurica Golemac je minutažo enakomerno razdelil med devet igralcev, ob Čakarunu pa je več kot deset točk dosegel le še Shawn King (11).

Sixt Primorska bo v reprezentančnem odmoru odigrala zaostalo tekmo prvega kroga s Hopsi (23. 11.), v rednem osmem krogu bo gostila Ilirijo, Helios Suns pa bo 2. decembra gostoval v Šenčurju.