DomovŠportKoprski rokometaši zabeležili prvo domačo zmago te sezone

Koprski rokometaši zabeležili prvo domačo zmago te sezone

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V Areni Bonifika so Koprčani včeraj odigrali tekmo 4. kroga NLB lige, kjer so se pomerili z ekipo Urbanscape Loka. 800 gledalcev si je ogledalo pravi rokometni derbi, na kateremu se je zmagovalec določil v samem zaključku srečanja.

Koprčani so začeli previdno, uvodne minute sta zaznamovali 2 zgrešeni 7-metrovki Rapotca in odlične obrambe Blaža Vončine, ki je v 10. minuti zabeležil svojo 4. obrambo. Kljub temu smo na parketu videli drugi Koper, ki je tokrat v napadu zaigral tako kot zna. Ločani, ki so v Koper prišli drago prodati svojo kožo, pa se niso dali in so držali priključek.

Foto: RD Koper 2013

Grzentič najboljši strelec

Odgovornost pri domačih sta tokrat prevzela Grega Krečič in Nino Grzentič, ki je bil danes tudi najboljši strelec s 7 zadetki, in rešetal vrata, ki jih je branil gostujoči vratar Pešić.

Loka pa v napadu ni popuščala, v 19. minuti je tako Gartner izenačil pri 9:9 in gostje so se z delnim izidom 0:3 odlepili ter pobegnili na 9:11. Minuta odmora, ki jo je zahteval Vujović se je obnesla in domači so se vrnili ter ujeli priključek pri 11:11 ter v 26. minuti povedli z zadetkom Krečiča pri 13:12. V sami končnici polčasa so gostje z značilnim hitrim prenosom žoge poizkušali presenetiti domače ter izsiliti neodločen izid ob polčasu, vendar jim to ni uspelo in na odmor smo odšli z izdom 14:13.

Drugi polčas so otvorili Ločani in izenačili. Sledil je napad Kopra, kjer je danes odlično razpoloženi Matijaševič lepo asistiral Mariću, ki je popeljal domače v vodstvo z 16:15. 3 minute kasneje je Planinc zadel iz 7. metrov za 17:15. V 36. minuti pa so Koprčani vodili že za 4 zadetke po hitrem protinapadu Planinca, ki je zabil 19. zadetek za svojo ekipo.

Foto: RD Koper 2013

Gostujoči trener Beguš je reagiral in zahteval minuto odmora. Sledilo je nekaj minut malce slabše igre v obrambi, kjer so gostje uspeli ujeti priključek, predvsem preko dolgih napadov, ki so večkrat mejili na pasivno igro, ter tako raztegovali domačo obrambo.

Znova smo gledali igro gol za gol, kjer se domači niso uspeli rezultatsko odlepiti. Vujović je tako v 49. minuti zahteval minuto odmora ter umiril svoje igralce, kar se je izkazalo za učinkovito, saj je takoj po nadaljevanju Matijaševič izenačil na 25:25. Sledila je izključitev Bratkoviča in gostje so ponovno povedli preko danes odlično razpoloženega Šibanca (8 zadetkov, od tega 5 iz 7. metrov).

4 minute pred koncem je Vončina s svojo 11. obrambo omogočil domačim, da so po dolgem napadu gostov zadeli preko Grzentiča in povedli z 29:27. V samem zaključku je 2 zelo pomembna zadetka prispeval tudi Tilen Sokolič in ohranil prednost 2 zadetkov pri 31:29. V zadnji minuti smo videli lepo asistenco Matijaševiča za Vlaha, nad katerim je bil pred strelom storjen prekršek in posledično dosojena 7-metrovka, katero je realiziral Bratkovič ter tako postavil končni izid 32:29.

Koprčani so tako vknjižili novo pomembno zmago  in s tem novi 2 točki ter tako prevzeli prvo mesto na lestvici. Kar pa nas najbolj navdušuje je dejstvo, da smo napram prejšnjim tekmam gledali tekočo igro v napadu, kjer so igralci kljub nekaj napakam v igri dejansko igrali in zadevali iz vseh položajev. Očitno je krč, ki jih je držal na uvodnih tekmah, popustil in so fantje končno zaigrali tako kot znajo.