DomovŠportNa Primorskem se bo igrala ABA Liga 2

Na Primorskem se bo igrala ABA Liga 2

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske bodo v sezoni 2017/18 nastopali v drugi diviziji lige Aba. Mesto med ducat moštvi, ki bodo igrali v novoustanovljeni regionalni ligi, so si izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca zagotovili z včerajšnjo zmago nad Sutjesko s 86:78 na zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja v Laktaših.

Odločilna tekma s Sutjesko je bila, kljub temu, da so tigri po uvodnih 20 minutah igre vodili že z 18 točkami razlike (57:39), napeta vse do zadnje minute. Košarkarji Sutjeske so se namreč v drugem polčasu razigrali in se nekajkrat povsem približali, a na koncu so izbranci Jurice Golemca zadržali mirne živce in tekmo zanesljivo dobili.

Izbranci Jurice Golemca so zadržali mirne živce in tekmo zanesljivo dobili. Foto: Sixt Primorska

Najboljši strelec v vrstah primorskega moštva je bil Mirko Mulalić s 16 točkami. Marijan Čakarun je vknjižil 14 točk in pet skokov, Tadej Ferme in Daniel Vujasinović pa sta v statistiko vpisala po 13 točk.

Prvi krog druge divizije lige Aba, ki bo že v sredo, 11. oktobra, Primorcem prinaša obračun z beograjskim Dynamicom. Še prej pa košarkarje Sixta Primorske čaka domača premiera Lige Nova KBM. V soboto, 7. oktobra, ob 19. uri, se bodo v Areni Bonifika pomerili s Hopsi s Polzele.

V drugi diviziji lige bodo poleg Sixt Primorske igrali še igralci Rogaške in Krke.