DomovŠportROKOMET: Koprčani vknjižili prvo zmago

ROKOMET: Koprčani vknjižili prvo zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Igralci Kopra so včeraj v Ljubljani odigrali tekmo 3. kroga NLB lige proti ekipi LL Grosist Slovan. 200 gledalcev (med temi tudi predstavniki naših zvestih navijačev Dvanajstih iz Kopra) si je ogledalo napeto in borbeno tekmo z veliko napakami in izgubljenimi žogami na obeh straneh.

Začetna žoga je pripadla domačinom, strelsko so namreč srečanje otvorili Koprčani, ki so v uvodnih minutah povedli z 1:0. V 5. minuti je vratar domačih Dušan Podpečan ubranil 7-metrovko Smolniku. Minuto kasneje je z lepim strelom zadel Gržentič, Fidel je nato v napadu zadel vratnico in s hitrim prehodom v protinapad je Vlah popeljal Koprčane v vodstvo 1:3.

V 11. minuti so domači prvič ujeli priključek in izenačili pri 4:4. Odgovor Kopra je prišel preko Rapotca, ki je s samostojnim prodorom ponovno popeljal goste v vodstvo pri izidu 4:5. Kljub napakam v napadu so gostje uspeli držati razliko in v 14. minuti vodili s 6:8 po četrti obrambi Jureta Vrana. Na drugi strani je bil prav tako učinkovit Podpečan, ki je v 14. minuti zabeležil svojo tretjo obrambo. Do konca polčasa so igralci Kopra zadržali prednost ter tako odšli na odmor pri izidu 12:14.

Foto: RD Koper

Drugi polčas so bolje začeli igralci Kopra, ki so hitro dosegli 2 zadetka preko Planinca. Igra na postavljeno obrambo pa nikakor ni stekla zaradi pogostih prekinitev domačih igralcev, ki so s prekrški zaustavljali Koprčane. Na drugi strani so se igralci Slovana srčno borili in tako držali priključek z gosti. V 42. minuti je tako Sankovič zadel in domači so prišli na vsega zadetek zaostanka pri 17:18. Vujović je takoj zahteval timeout. Napake domačih iz solidna igra v obrambi Kopra se je rezultatsko odrazila v delnem izidu 0:2 in trener domačih Čotar je 2 minuti kasneje ravno tako izkoristil pravico do minute odmora.

V zadnjih 10 minutah srečanja je domačim začelo zmanjkovati moči in Koper je tako pobegnil na 4 zadetke prednosti 22:26 z 2 zadetkoma Vlaha in Krečiča. V 57. minuti so domačini izkoristili izključitev Krečiča in ponovno zapretili z 2 zaporednima zadetkoma ter se tako približali na 24:26. Vujović je tako ponovno izkoristil minuto odmora in podal navodila za igro v zadnjih 2 minutah srečanja. Zadnja minuta srečanja je postregla z 2 obrambama Vrana in zadetkom Sankoviča po ukradeni žogi tako, da so domačini zadnjih 20 sekund igrali osebno pokrivanje mož na moža. Igralci Kopra so kljub vsemu uspeli ohraniti mirno glavo in pripeljali srečanje do konca ter tako vknjižili prvo zmago z izidom 26:27