DomovŠportKoprski rokometaši zmagovito v nadaljevanje prvenstva

Koprski rokometaši zmagovito v nadaljevanje prvenstva

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po nekoliko daljšem reprezentančnem premoru zaradi svetovnega prvenstva se ekipe v ligi NLB ponovno vračajo na rokometna igrišča. Po izrednem uspehu slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu se tekmovanja tako zopet selijo v domače dvorane.

Tekem lačni navijači so eno izmed poslastic kroga videli v Trebnjem, kjer je domači Trimo v 17. kolu gostil RD Koper 2013. Po izenačenem dvoboju so bili ob zaključku bolj zbrani gostje, ki se v Koper vračajo z dvema novima točkama. Ob zadnjem zvoku sirene je semafor izpisal rezultat 23 : 25.

Izbranci trenerja Jovičića so v zaključku tekme pokazali več zbranosti. Foto: RD Koper 2013

Izenačen dvoboj do zadnjih minut

Tekma je bila do 50. minute izenačena in tudi največji strokovnjaki ne bi mogli napovedati, v korist katere ekipe se bo prevesila. V prelomnih trenutkih so varovanci koprskega trenerja Zorana Jovičiča pokazali več zbranosti. V 54. minuti so si priigrali prednost dveh golov, v zadnje tri minute tekme pa so se podali s prednostjo treh golov.

Trebanjci so v zadnjih trenutkih tekmo skušali preobrniti v svojo korist, a se je naposled izkazalo, da je bilo 5 zapravljenih strelov s sedmih metrov preveč, da bi lahko premagali drugouvrščeno ekipo lige NLB. Gotovo  domačinom ni koristilo niti dejstvo, da so se med strelce vpisali le štirje njihovi igralci.

Po daljšem reprezentančnem premoru je zopet čas za ligo NLB. Foto: RD Koper 2013

Za RD Koper 2013 sta po šest golov zadela Žiga Smolnik in Tilen Sokolič, pri poraženi ekipi pa je bil najbolj učinkovit Uroš Udovič s sedmimi zadetki.

Rokometni ples najmočnejše slovenske rokometne lige se nadaljuje 4. februarja, ko bo v Kopru na sporedu obalni derbi z Izolo. *