DomovŠportPo tesnem obračunu tigri poraženi na Polzeli

Po tesnem obračunu tigri poraženi na Polzeli

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V dvoboju ekip, ki se krčevito borita za uvrstitev v ligo za prvaka, so parket z zmago zapustili Hopsi iz Polzele. Od Sixta Primorske so bili tokrat boljši s 73 : 67.

Rek, da se po jutru dan pozna, se žal tokrat ni uresničil. Tekmo so namreč bolje začeli gostje z Obale, ki so dobili prvo četrtino, rezultat je bil na njihovi strani tudi ob polčasu. Vse pa se je spremenilo v peti minuti tretje četrtine, ko je domače v vodstvo popeljal Žan Kosič. Njegova trojka je na semaforju izpisala rezultat 47 : 46.

Hopsi so bili v zaključku tekme bolj zbrani. Foto: KK Primorska

Drugi del tekme po notah domačinov

V nadaljevanju je sledil izenačen boj za zmago, a sta razpoloženi Drzić in Kosič domačinom priigrala prednost, ki je Primorci kljub trenutkom navdiha niso uspeli ujeti. Tudi v zadnjem delu tekme so vse niti igre v svojih rokah držali Hopsi, ki so bili vedno korak pred košarkarji Primorske. Slednjim igra v napadu ni stekla, v obrambi pa tokrat niso uspeli zaustaviti domačinov, ki so na krilih domačih navijačev prišli do zmage s 73 : 67.

Tigri pred primorskim derbijem poraženi na Polzeli. Foto: KD Hopsi

Uroš Zadnik, košarkar KK Sixt Primorska: “Na igrišču vse skupaj ni bilo videti tako slabo, kot kaže končni rezultat. V ključnih trenutkih nam je popustila koncentracija, dobili smo nekaj poceni trojk. V drugem polčasu smo bili preveč statični v napadu, žoga je premalo krožila, hkrati nismo bili dovoli agresivni v igri pod košem. Spet nam je zmanjkalo tisto nekaj, da bi se tekma prevesila v našo korist. Upam, da bomo ta niz čimprej obrnili navzgor in začeli tudi zmagovati.”

Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska: “Ne glede na to, da smo v prvem polčasu imeli pozitiven rezultat, ne moremo biti zadovoljni z odločitvami, ki smo jih sprejemali v obrambi. Že prvi del bi morali zaključiti z višjo razliko. V drugem polčasu so domačini izkoristili ponujeno. Nam met ni stekel, kar smo reševali s skokom v napadu, hkrati pa tekmecu dovolili, da iz težkih situacij pride do odprtih priložnost za nove točke.” *

Nova priložnost za košarkarje Primorske bo že v četrtek, 2. februarja, ko bo v Kopru na sporedu obalni derbi. V goste namreč prihaja ekipa Portoroža.