DomovŠportTigri po zmago na Polzelo

Tigri po zmago na Polzelo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes ob 18.45 si ljubitelji košarke na Polzeli obetajo novo zanimivo košarkarsko predstavo. Današnja nasprotnika sta soseda na ligaški lestvici; Hopsi zasedajo peto, Primorska pa šesto mesto v ligi Nova KBM.

Tako Primorci kot Polzelani si želijo uvrstitve v ligo za prvaka, zmaga na današnji tekmi pa za obe ekipi predstavlja pomemben korak k temu cilju.

Na zadnji ligaški tekmi so Primorci morali priznati poraz Krki. Foto: KK Primorska

Današnja nasprotnika prejšnji teden slavila proti ekipi LTH Castings

Domačini na tekmo odhajajo z zmago nad Castingsom s 74 : 83, medtem ko so Primorci na zadnji ligaški tekmi izgubili, saj je bila novomeška Krka boljša s 93 : 98. Le nekaj dni za porazom v ligi Nova KBM pa so v tekmovanju za pokal Spar košarkarji Sixta Primorske ugnali LTH Castings z 82 : 74. Tako se tudi tigri na današnje srečanje podajajo z zmagovalnimi občutki. Skoraj identična rezultata obeh ekip proti Škofjeločanom napovedujeta tesen in napet medsebojni obračun.

Na prvem medsebojnem obračunu boljši Polzelani

Na prvem letošnjem medsebojnem obračunu so bili bolj spretni Polzelani, ki so slavili s 76 : 86. Tekmo je zaznamoval Duda Sanadze, ki je dosegel 33 točk in je s povprečjem 17,1 točke na tekmo eden najbolj nevarnih košarkarjev lige Nova KBM v letošnji sezoni. Od Polzelanov je bil najuspešnejši Alen Hodžić, ki je Primorcem nasul 25 točk. Najboljši strelec Polzele v tej sezoni je sicer Jakob Čebašek, ki dosega po 16 točk na tekmo in zbere povprečno 9 skokov.

Prvi medsebojni obračun v letošnji sezoni so v Kopru dobili Polzelani. Foto: ekoper.si

Pred tekmo sta o obračunu spregovorila stratega obeh moštev

Boštjan Kuhar, Hopsi: “Sixt Primorska prihaja v zelo neugodnem trenutku, saj so bolezni in poškodbe pustile velik pečat na naši ekipi. Upam, da se sestavimo do tekme, še posebej po nepričakovano naporni tekmi proti zasedbi LTH Castings. Pred domačimi gledalci želimo prikazati dobro predstavo in osvojiti novi dve točki.”

Aleksander Sekulič, Sixt Primorska: “Čaka nas zanimivo gostovanje pri tekmecu, ki igra precej toplo-hladno in brez klasičnega centra. Nevarni so pri metu za tri točke in v skoku v napadu, kar bomo morali omejiti in vso energijo usmeriti v to, da steče naša igra. Treniramo dobro, fantje že komaj čakajo, da pokažejo, kaj znajo. Glede na zavzetost na treningih in njihovo veliko željo mislim, da je že čas, da bo tudi sreča na naši strani.”

Današnjo tekmo si boste lahko ogledali v internetnem prenosu na uradni spletni strani Košarkarske zveze Slovenije. *