DomovŠportKoprski Tifozi nogometašem pripravili topel sprejem

Koprski Tifozi nogometašem pripravili topel sprejem

NoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometaši FC Kopra so po 11. krogu državnega prvenstva na vrhu lestvice. Tja so se zavihteli po sobotni zmagi nad ljubljansko Olimpijo. Čeprav koprski navijači svojih ljubljencev v Stožicah zaradi veljavnih ukrepov niso mogli spremljati, so jih v večernih urah pričakali pred domačim stadionom. Pripravili so jim veličasten sprejem, prižgali številne bakle in jim tako čestitali za izjemen uspeh.

Tekma, v kateri so si številne lepe priložnosti priigrali tako koprski kot ljubljanski nogometaši, je bila še kako pomembna za obe moštvi. Olimpija bi z zmago ostala na vrhu lestvice, svoje načrte so imeli tudi v taboru FC Kopra. Tribune v Stožicah so zaradi epidemije koronavirusa in veljavnih ukrepov sicer samevale, a kljub temu so nogometaši prikazali dober nogomet.

Na koncu so z 2 : 1 zmagali Koprčani in se na vrhu prvenstvene lestvice izenačili z Muro in Mariborom, Olimpija je padla na četrto mesto. Za tretjo zaporedno zmago koprskih nogometašev sta zadela Nikola Krajinović in Stefan Stevanović.

»Imeli smo več izrazitih priložnosti. Pričakoval sem malo boljšo in nevarnejšo Olimpijo. Očitno smo res toliko dobri, saj jim nismo dovolili veliko igre. Odločeni smo bili, da zmagamo, to se je čutilo že v slačilnici pred tekmo. Zelo sem vesel, hkrati pa ponosen na fante. Vedno boljši smo,« je po tekmi povedal kapetan Kopra Dare Vršič. Po vrnitvi domov so koprski Tifozi svojim ljubljencem pripravili topel sprejem, prižgali številne bakle in z vzkliki čestitali nogometašem za izjemen uspeh.

Po reprezentančnem premoru, ki sledi, bodo Koprčani v primorskem derbiju gostili Novogoričane.