DomovŠportKoprski vaterpolisti si želijo nov bazen krstiti z zmago

Koprski vaterpolisti si želijo nov bazen krstiti z zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Pokrit olimpijski bazen v Kopru že služi svojemu namenu. Potem, ko ga je minuli petek koprska občina slovesno odprla, so včeraj že potekali prvi treningi plavalcev in vaterpolistov. Že jutri, ob 19. uri pa nov bazen gosti tudi prvo vaterpolo tekmo, na kateri se bosta v drugi Jadranski ligi pomerila Vaterpolo društvo Koper Primorska in ekipa VK Zadar 1952. 

VD Koper Primorska ob tej priložnosti vabi vse nekdanje vaterpoliste, vse ljubitelje športa in tudi vse ostale občane, da si pridejo ogledat tekmo, saj si nov olimpijski bazen želijo krstiti z zmago.

Koprski vaterpolisti se bodo v soboto proti Zadru prvič pomerili v novem bazenu.

Olimpijski bazen, ki velja za hitrega in izredno akustičnega, bo služil tako tekmovalnim kot rekreativnim plavalcem in vaterpolistom, ki bodo odslej imeli tudi bistveno bolj ugodne pogoje za treninge. Poleg plavalcev in vaterpolistov, pa bodo plavalni del treningov opravljali tudi kajakaši, kanuisti in drugi športniki.

Pokrit olimpijski bazen z merami 50×25 metrov izpolnjuje vse pogoje za organizacijo mednarodnih plavalnih in vaterpolo turnirjev, kar med drugim pomeni, da je po celotni dolžini bazena voda globoka, temperatura pa ne presega 27 stopinj Celzija. Prav zato ta bazen ni primeren za izvajanje dejavnosti oziroma treningov za otroke, plavalce in neplavalce, in je zanje kot doslej, poskrbljeno v pokritem bazenu v Žusterni.

Nov objekt je ne samo moderen, ampak tudi energetsko učinkovit in varčen. Pri gradnji bazena so namreč uporabljali najsodobnejšo tehnologijo in materiale, ki bodo omogočili tudi velike energetske prihranke, kar se bo odražalo še zlasti pri tekočih stroških za vzdrževanje objekta.

V okviru gradnje je občina poskrbela tudi za vso spremljevalno infrastrukturo: v kletnih prostorih so garderobe za športne klube in prostore za doping kontrolo, nadstropje višje pa še garderobe za obiskovalce bazena, slačilnice in sanitarije ter pisarne, bazenski kompleks velikosti osem tisoč kvadratnih metrov pa se ponaša tudi s tribunami, vip ložo, večnamenskim prostorom in v bodočnosti še s fitnessom.

Novo koprsko pridobitev si je včeraj skupaj z županom Borisom Popovičem ogledal tudi tržaški župan Roberto Dipiazza. “Resnično lep objekt, vidi se tehnološka dovršenost in prepričan sem, da bo zelo dobro služil svojemu namenu,” svojega navdušenja ni skrival Dipiazza.

Povpraševanje po uporabi novega bazena je veliko

Včeraj je bila tudi uradna primopredaja objekta, in sicer med izvajalcem in koprsko občino ter Javnim zavodom za šport Mestne občine Koper, ki z bazenom upravlja, poleg tega pa so v teku tudi usklajevanja glede treningov, tekem in drugih aktivnosti športnih klubov oz. društev. Že v kratkem pa bo objavljen tudi urnik obratovanja bazena za vse uporabnike.

Kot so nam sporočili iz Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper, je povpraševanje po treningih, pripravah in tekmovanjih s strani različnih slovenskih pa tudi drugih mednarodnih športnih organizacij, že sedaj veliko.