DomovŠportKoprski župan odprl 26. Eurofest

Koprski župan odprl 26. Eurofest

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na centralnem prizorišču se je včeraj uradno pričel že 26. Evropski rokometni festival. Priča smo bili rekordnemu mimohodu ekip, ki so s svojim glasnim navijanjem in mladostniško navihanostjo s pozitivno energijo napolnile ulice Kopra. Na centralnem prizorišču se je zbralo več kot 230 ekip iz 19 držav. Festival sta odprla organizator Eurofesta Tone Barič in župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je prevzel zahvalno plaketo za podporo pri organizaciji turnirja.

Mimohod se je pričel ob 22. uri, ko se je več kot 230 ekip spustilo od Titovega trga do centralnega prizorišča na Ukmarjevem trgu. Med mlade rokometašice in rokometaše, odete v barve svojih zastav, so se pomešale tudi mažoretke, godba, folklora Umag, Golidarice Čentur, Valmarinke, Šavrini in Šavrinke, Rosa Klementina, priča pa smo bili tudi nastopu plesalk AKS dance studio. Med slavnostjo otvoritvijo je nastopila pevka Taja Šviligoj ter teater Cizamo s svojo atraktivno točko. Komisija je izbirala tudi najbolj atraktiven prihod na oder.  Po težki odločitvi se je odločila za ekipo iz Danske – SAEBY HK, ki si je tako prislužila izlet z ladjico.

Danes in v prihodnjih dneh bo Eurofest skrbel za pestro dogajanje. Poleg rokometnih dvobojev, ki potekajo skorajda brez prestanka, boste mladostniški utrip lahko začutili tudi ob sprehodu po koprskem mestnem jedru, danes zvečer pa se lahko odločite tudi za obisk Taverne, kjer bo za glasbene užitke skrbela klapa Capris.

Pozdravni nagovor župana Borisa Popoviča si lahko ogledate spodaj!