DomovŠportDanes otvoritvena slovesnost Eurofesta

Danes otvoritvena slovesnost Eurofesta

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Z včerajšnjim dnem se je pričel težko pričakovani 26. Eurofest. Koprske ulice je preplavilo več kot 3.500 mladih rokometašev ter rokometašic iz 19 držav, ki se bodo pomerili na 9 igriščih v Kopru.

Ekipe so se že nastanile po domovih, hotelih, hostlih in šolah. Festival bo svojo uradno otvoritev dočakal danes, 4. julija 2018, s tradicionalno otvoritveno slovesnostjo, na kateri se bo več kot 230 ekip sprehodilo vse od Titovega trga do centralnega prizorišča na Ukmarjevem trgu.

Mimohod bodo spremljali tudi glasbeni in plesni vložki, zaradi katerih bo energija res na vrhuncu. V večernih urah bo dogajanje postavljeno na Ukmarjev trg, v Taverno ali na Pristaniško ulico, kjer se bodo odvijali razni dogodki.

Prav tja vas organizatorji vabijo v petek, ko se nam bodo s svojimi dobrotami in izdelki predstavili Kraševci, sprehodite pa se lahko tudi do centralnega igrišča, kjer se bodo udeleženci Eurofesta prelevili v manekenke in manekene ter se potegovali za naziv Miss & Mr. Eurofesta.

Sobota je rezervirana za dobrodelni kulinarični večer na Pristaniški ulici, na katerem bo potekalo zbiranje prispevkov za Društvo prijateljev mladine Koper.