DomovŠportKoprskim plesalkam na Nizozemskem bron

Koprskim plesalkam na Nizozemskem bron

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Šest deklet športnega društva Flipcapris iz Kopra se je minuli konec tedna odlično odrezalo na 24. evropskem prvenstvu v cheerleadingu in cheerplesu, ki je potekalo na Nizozemskem. S tekmovanja, ki se ga je udeležilo rekordnih 1800 tekmovalcev iz Nemčije, Velike Britanije, Italije, Nizozemske, Rusije, Irske, Latvije, Poljske, Ukrajine in Slovenije, so se s trenerko Diano Flego vrnile s pokalom za 3. mesto.

Ekipa iz Kopra, ki so jo sestavljale Ana Vilimanovič, Lana Hvastja, Tara Šabec, Hana Avdič, Sara Podnar in Leticija Ambrožič je že prvi dan prvenstva v močni konkurenci dosegla vrhunske uvrstitve. Lana Hvastja in Tara Šabec sta v kategoriji junior street cheer double zasedli 5. mesto, ravno tako kot Hana Avdič in Sara Podnar v kategoriji junior cheer dance double, so sporočili iz koprskega kluba.

V isti kategoriji sta se Ana Vilimanovič in Lana Hvastja uvrstili na 9. mesto, Tara Šabec in Leticija Ambrožič pa na 11. mesto. V kategoriji junior street cheer je skupina zasedla 8. mesto, Lana Hvastja in Hana Avdič pa 11. mesto v kategoriji junior pom dance double. Najboljšo uvrstitev dneva so dekleta dosegla v skupini, kjer so se v kategoriji junior cheer dance uvrstila na 4. mesto, tik pod stopničke.

Dekleta so se posebej izkazala v sklepnem nastopu in se z odlično odplesano koreografijo pred številnim občinstvom zavihtela na 3. mesto in težko pričakovani pokal prinesla v Koper.

Ta ima za dekleta še toliko večji pomen, saj je večina prav v tej sezoni prestopila iz otroške v mladinsko kategorijo, kjer je zahtevnost še toliko večja, so dodali v klubu. Z evropskim bronom so tako trenerka kot koprske plesalke sklenile uspešno plesno sezono.