DomovŠportTrenerski stolček koprskih rokometašev prevzema Peter Mičović

Trenerski stolček koprskih rokometašev prevzema Peter Mičović

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Članska ekipa koprskih rokometašev ima novega trenerja. Krmilo za naslednje dve leti prevzema trener iz domačega okolja, Peter Mičović.

“Obljubljam, da bom vložil vso energijo in znanje, da bomo priča uspešni sezoni. Igralcem želim nuditi vso potrebno podporo, da bodo pokazali svoj maksimum z željo, da vsi skupaj zadovoljimo koprsko občinstvo, ki je dober poznavalec rokometne igre ter zna ceniti borbenost in kolektivno igro, kar je naš skupni cilj,” je včeraj ob prevzemu trenerskega stolčka, ki ga je nasledil po Veselinu Vujoviću, dejal Mičović.

Foto: RD Koper

48-letni profesor športne vzgoje je rokomet spoznal v Hrpeljah, kjer je do konca sezone 1993/94 nastopal za domači klub Jadran, ki je takrat krojil vrh lestvice v domačem prvenstvu in uspešno nastopal v evropskih tekmovanjih. Igralsko kariero je nadaljeval v Izoli in v Sežani, sklenil pa jo je v Hrpeljah v ekipi Pivka perutninarstvo po sezoni 2001/02.

Kot profesor športne vzgoje se je že med aktivno kariero srečal s trenerskim poklicem. Najprej v Izoli kot trener mlajših selekcij in kasneje kot trener najmlajših na OŠ v Ankaranu. Uspešno delo z mlajšimi selekcijami ga je pripeljalo tudi do mesta pomočnika trenerja kadetske reprezentance Slovenije, kjer je že sodeloval tudi z nekaterimi sedanjimi rokometaši Kopra. V sezoni 2009/10 je bil trener članske ženske ekipe iz Škofij v prvi B ligi. V zadnjih letih se je ustalil v Izoli kot trener raznih selekcij.

Predsednik RD Koper Aljoša Bertok je poudaril, da jih je Mičović prepričal “s svojo energijo, željo, ambicioznostjo in poznavanjem naše ekipe. Prepričan sem, da bo priložnost maksimalno izkoristil. Cilji v prihodnji sezoni so visoki. V državnem prvenstvu bomo napadali najvišja mesta, v pokalnem tekmovanju uvrstitev na zaključni turnir. Ni še povsem jasno ali bomo v ‘Evropi’ igrali v EHF CUP-u ali v Challenge CUP-u, vsekakor pa si želimo vsaj enega napredovanja. Pri tem je najpomembnejše, da vsi – tako uprava kot trener in igralci damo vse od sebe, da zastavljene cilje dosežemo. Če pa temu ne bo tako in kateri izmed ciljev ne bo dosežen, nič tragičnega, to je šport.”