DomovŠportKOŠARKA: Gezim Morina svojo klubsko kariero nadaljuje v Kopru

KOŠARKA: Gezim Morina svojo klubsko kariero nadaljuje v Kopru

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkar Sixta Primorske Gezim Morina bo po dovoljenju krovne košarkarske organizacije FIBA ter dogovoru med Košarkarskima zvezama Slovenije in Kosova lahko nosil dres svoje domovine in zaigral za reprezentanco Kosova, klubsko kariero pa nadaljuje v Kopru.

Slovensko državljanstvo je Morina prejel leta 2011, prvič pa je dres Slovenije nosil na evropskem prvenstvu za reprezentance do 20 let, leta 2012 v Sloveniji. Leta 2015 je nastopal v članski B reprezentanci, minulo leto pa je prvič v svoji karieri oblekel dres članske reprezentance. Za Slovenijo je zbral tri uradne nastope in se z reprezentanco po kvalifikacijah prebil na evropsko prvenstvo.

Ob novici, da lahko Gezim zaigra za svojo domovino, se je Košarkarska zveza Slovenije na čelu z generalnim sekretarjem Rašom Nesterovićem zahvalila Morini za vse, kar je v karieri napravil za slovensko reprezentanco.

Gezim Morina v akciji. Foto: KK Sixt Primorska

Gezim Morina: “V Kopru se počutim zelo dobro”

Minulo sezono je 203 centimetre visoki košarkar sklenil s povprečjem 8,5 točke, 3,6 skoke in 1,1 podajo na tekmo, za Sixt Primorsko pa je zaigral na 32 tekmah. Svojo najboljšo predstavo sezone je prikazal na predzadnji tekmi Lige Nova KBM za obstanek, ko je proti Šenčur Gorenjski gradbeni družbi dosegel 22 točk. Krilni center bo še naslednji dve sezoni nosil oranžno-moder dres. 

Gezim Morina, košarkar Sixta Primorske: “Rad bi se zahvalil Košarkarski zvezi Slovenije za vse, kar so njeni predstavniki v zadnjih petih in več letih naredili zame. Podporo zveze sem imel od prvega dne in za to bom večno hvaležen. Ne glede na to, da ne bom več na voljo slovenski reprezentanci, bo Slovenija vedno moj drugi dom. Igranje za mojo pravo domovino mi pomeni zelo veliko. Kot narod smo preživeli že marsikaj in lepo je videti, ko se vsi skupaj veselimo tekem naših reprezentanc. Smo na začetku naše košarkarske zgodbe in potrebnega bo še veliko dela, da pridemo do želenih rezultatov. Ravno po zaslugi Slovenije imava skupaj z Erjonom Kastratijem dovolj izkušenj in znanja, da lahko naši košarkarski zvezi in košarki na Kosovu resneje pomagava, tako na igrišču kot izven njega. Kar pa se tiče klubske kariere, z veliko nestrpnostjo pričakujem novo sezono. V Kopru se počutim zelo dobro.  Klub je odlično organiziran, zato se veselim novih izzivov. Z novim glavnim trenerjem sem imel priložnost trenirati nekaj dni, preden sem se vrnil domov na Kosovo. Name je naredil velik vtis. Je zelo delaven trener, želi si, da njegova ekipa igra disciplinirano. Menim, da bom pod njegovim vodstvom napravil korak naprej in še bolj napredoval. Koprske navijače bomo skušali navdušiti z ekipno košarko, želimo pa si, da bodo tribune napolnjene še bolj, kot v prejšnji sezoni. Naš cilj je, da se borimo za mesto na vrhu lestvice državnega prvenstva.”

Walter Jeklin, direktor KK Sixt Primorska: “Radosti me dejstvo, da je pogodbo z našim klubom podaljšal Gezim Morina. Že v minuli sezoni, nazadnje pa tudi na turneji po Kitajski, je ta krilni center pokazal in dokazal, da ima kakovost, primerno našemu kolektivu, zato smo se odločili za nadaljnje sodelovanje, še posebej, ker zelo računamo tudi na njegovo stalnost in motiviranost za dodaten napredek. Morina na Obali ostaja še dve sezoni.”