DomovŠportLe še dva tedna do 25. Eurofesta

Le še dva tedna do 25. Eurofesta

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Jubilejni 25. evropski rokometni festival Eurofest je čedalje bližje, priprave na dogodek pa so prešle v sklepno fazo. Letos bo za skoraj 3000 športnikov in njihovih spremljevalcev skrbela ekipa petnajstih športnih delavcev in več kot 30 prostovoljcev.

Prva letošnja novost Eurofesta bo talna obloga, druga večja novost pa bo predstavitev rokometa na invalidskih vozičkih, ki se v zadnjem desetletju razvija v vse več državah in ima veliko podporo s strani evropske rokometne zveze EHF.

Ena od novosti na letošnjem Eurofestu bo predstavitev rokometa na invalidskih vozičkih. Foto: zsis.si

Letos bodo ob zaključku Eurofesta podelili tudi posebne nagrade

Letos bo na zaključni slovesnosti Eurofesta podeljenih nekaj posebnih nagrad, saj gre za jubilejno 25. izvedbo. Poleg tega pa organizatorji pripravljajo poseben kotiček za najbolj zanimive fotografije ter pester večerni glasbeni program za vse dni festivala z uporabo svetlobnih efektov in balonov.

Glede samega tekmovalnega dela prireditve pa bodo prizorišča pripravljena 2. julija. Že 3. julija sledijo prihodi ekip, od 4. julija do 8. julija pa bo pod budnimi očmi sodniških parov iz Francije, Srbije, Hrvaške, Italije, Belgije in Slovenije končno šlo zares.