DomovŠportIz Ekipe SN: “Nogometnemu klubu FC Koper se je zgodila krivica!”

Iz Ekipe SN: “Nogometnemu klubu FC Koper se je zgodila krivica!”

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V članku “Zgodila se nam je krivica! In z njo se nikakor ne mislimo sprijazniti”, ki je bil danes objavljen v časniku Ekipa SN, je predsednik FC Koper Valter Valenčič jasno naznanil, da se FC Koper nikakor ne bo predal, saj se jim je zgodila krivica. Še več, po besedah Janija Bačiča, na seji, kjer so potrjevali sestavo lig, sploh niso pretirano veliko komunicirali o samih ekipah, ampak o tem kdo bo stopil na položaj, da bo lažje nekoga “potunkal”. Brezvestnost krovnih organizacij slovenskega nogometa očitno dobiva nove razsežnosti.

“Ne, ni konec. Nikakor ne. Sprožili smo naslednji korak,” so besede predsednika Valterja Valenčiča, ki je za Ekipo poudaril dejstvo, da se je koprskemu klubu zgodila krivica. Prav iz tega naslova so na FC Koper najeli odvetnike, pravico bodo iskali na Mednarodnem razsodišču (Cas) v Lozani. 

Valter Valenčič: “Gremo naprej, gremo do konca. In verjemite, da bomo naredili vse, ampak prav vse, da bi dosegli namen.” Foto: arhiv ekoper.si

Valter Valenčič: “Vsi pa vemo, kdo nas je prisilil v prisilno poravnavo – Milan Mandarić.”

“Gremo naprej, gremo do konca. In verjemite, da bomo naredili vse, ampak prav vse, da bi dosegli namen,” je odločno potrdil prvi mož kluba Valenčič, ki je poudaril, da je bil FC Koper prisiljen v prisilno poravnavo: “Vsi pa vemo, kdo nas je prisilil – Milan Mandarić.” Namreč, v kolikor klub takrat ne bi izvedel prisilne poravnave, bi že junija lani propadel, tako pa danes normalno diha dalje, še pišejo v časniku. Po besedah Valenčiča, klub živi z mlajšimi selekcijami v prvi ligi.

“Dogovor z Mandarićem je bil nemogoč, njegovi nameni so bili očitno jasni. Očitno je bil njegov cilj to kar je dosegel,” je o nemogoči komunikaciji z Mandarićem za Ekipo povedal Valenčič.

Jani Bačič: “Zares sem razočaran. S tem, ko je Koper izgubil licenco, jo je tudi MNZ.”

Svoje stališče o nastali situaciji je podal tudi predsednik Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Jani Bačič, ki se je dotaknil tudi dodelitve licence Ankaranu. Ta po njegovih besedah nikakor ne izpolnjuje pogojev za nastopanje v prvi ligi. Tako se je spotaknil tudi ob dejstvo, da je bilo koprskemu klubu obljubljeno, da bo po odločitvi na prvi stopnji poklican, da pojasni okoliščine nastale situacije, a temu ni bilo tako. 

Zaporedje nesrečnih naključij je prispevalo k temu, da je Koper izgubil licenco, toda kdo jo je namesto njega dobil … Pazite, dobil jo je Ankaran, ki nikoli ne bi preživel brez Kopra,” je v Ekipi poudaril Jani Bačič, ki je zavrnil očitke, da je Ankaran postal brezdomec, ker naj bi bil pregnan z Bonifike: “Ne, to ne drži. Zavod za šport mu nikoli ni odrekel gostoljubja. Nikoli in na kakršenkoli način.”

Po besedah Bačiča je bil Ankaran uspešen prav zaradi pomoči Kopra, poleg tega pa nikakor ne more verjeti, kako so lahko licenco odvzeli Kopru, ki ima izpolnjene popolnoma vse pogoje za delo in jo dali Ankaranu, ki je, kot Bačič pravi, tempirana bomba.

“Zares sem razočaran. S tem, ko je Koper izgubil licenco jo je tudi MNZ,” je še poudaril.

V intervjuju je med drugim izpostavil tudi dejstvo, da se na seji, kjer so potrjevali sestave lig, sploh niso pretirano posvetili sestavi lig, ampak predvsem kdo bo stopil na položaj, da bo lažje nekoga “potunkal”.

Torkova seja je trajala skoraj tri ure, od tega so po besedah Bačiča sestavljanju lig namenili natanko 16 sekund: “Ukvarjali so se le s tem, kdo bo v kateri komisiji, koga je treba “ubiti” oziroma zamenjati. /…/ Zato se tam notri ne vidim več. Brez kakršnekoli razprave so bili navzoči samo seznanjeni s poročilom licenčne komisije. To je farsa,” je bil po poročanju časnika razočaran Bačič.