DomovŠportGoran Jagodnik se vrača v Koper

Goran Jagodnik se vrača v Koper

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Eden najbolj priljubljenih slovenskih košarkarjev Goran Jagodnik se po več kot dveh desetletjih vrača v Koper, kjer je tudi začel profesionalno košarkarsko pot. Po končani igralski karieri se bo nekdanji slovenski reprezentant v koprskem klubu Sixt Primorska preizkusil kot vodja članske ekipe in ambasador kluba.

Po dolgi karieri, v kateri je nosil dres moštev Hopsi Polzela, Turk Telekom, Kolejliler, Olympique Lozana, Lokomotiv, Prokom, Dinamo, Scafati, Anwil, Hemofarm, Nymburk, Union Olimpija in nazadnje Ilirija, se bo Jagodnik preizkusil v novi vlogi. Tako bo klubu pomagal kot vodja članske ekipe in ambasador kluba, zadolžen predvsem za razvoj mladih in priljubljenost košarke na Primorskem, so sporočili iz koprskega kluba.

Goran Jagodnik bo klubu pomagal kot vodja članske ekipe in ambasador kluba. Foto: delo.si

Z bogatimi izkušnjami bo Jagoda, kot ga poznajo v košarkarskem svetu, veliko prispeval k zgodbi Sixta Primorske, ki je minulo sezono v državnem prvenstvu končal na sedmem mestu.

Dres Slovenije oblekel na 75 tekmah

Jagodnik je igralsko kariero letos sklenil v velikem slogu – z Ilirijo je v dveh sezonah napredoval iz tretje v drugo in nato še v prvo slovensko košarkarsko ligo, ob tem pa bil najkoristnejši igralec ljubljanskega moštva, v minuli sezoni pa tudi najboljši posameznik 2. SKL.

Velik pečat je Jagodnik pustil tudi v dresu slovenske moške reprezentance, za katero je zaigral na šestih evropskih in enem svetovnem prvenstvu. Skupno je dres Slovenije oblekel na 75 tekmah, s tem pa zaseda tretje mesto na večni lestvici nastopov na tekmah moške članske reprezentance, takoj za Jako Lakovičem in Urošem Slokarjem.