DomovŠportKOŠARKA: KK Sixt Primorska z novimi krili v novo sezono

KOŠARKA: KK Sixt Primorska z novimi krili v novo sezono

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Moštvo Sixta Primorske bo v prihodnjih dveh sezonah na košarkarskem igrišču vodil novi organizator igre. To je Daniel Vujasinović, ki je s Tigri sklenil dvoletno pogodbo.

Vujasinović je v minuli sezoni Lige Nova KBM zaigral na 21 tekmah in v povprečju dosegal po 10,4 točke ter 8,3 podaje na tekmo in bil tako najboljši podajalec slovenskega prvenstva. Celjan je v karieri že nosil dres Elektre iz Šoštanja, Hopsov s Polzele, Zlatoroga iz Laškega ter španskega Basqueta.

Daniel Vujasinović: “Prepričali so me s svojo vizijo in visokimi tekmovalnimi ambicijami.”

Sezono 2016 / 2017 je 27-letni branilec sklenil v Tajfunu iz Šentjurja, pri katerem je prejšnjo sezono deloval tudi Jurica Golemac, novi glavni trener članske ekipe Sixta Primorske.

Daniel Vujasinović. Foto: slovenska-kosarka.si

Daniel Vujasinović, igralec Sixta Primorske: “Zelo vesel sem, da sem se dogovoril za sodelovanje s Sixtom Primorsko. Prepričali so me s svojo vizijo in visokimi tekmovalnimi ambicijami. Zelo velik razlog je tudi glavni trener članske ekipe Jurica Golemac, s katerim sem uspešno sodeloval tudi v minuli sezoni. Pričakujem, da bomo na Obali spisali lepo košarkarsko zgodbo in da nas bo celotna Primorska podprla z množičnim obiskom naših domačih tekem.”

Walter Jeklin, direktor KK Sixt Primorska: “V našem klubu nadaljujemo sestavljanje članske ekipe za prihodnjo sezono, pri čemer je vedno bolj jasno ogrodje moštva, ki ga bo imel na voljo novi članski trener Jurica Golemac. Zelo me veseli, da smo v Sixtu Primorski lahko izpolnili trenerjevo željo in se za sodelovanje dogovorili z organizatorjem igre Danijelom Vujasinovićem, ki v Koper prinaša zanesljivost, hitrost, dober pregled nad igro, vodstvene sposobnosti, pravi značaj, velikansko željo in pripravljenost podrediti se ekipnim ciljem.”