DomovŠportKošarkarji Primorske v boj za novo zmago

Košarkarji Primorske v boj za novo zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Tigri se bodo v tekmi 11. kroga lige Nova KBM v soboto, 17. decembra, ob 20.30 v dvorani OŠ Koper pomerili z novinci v prvi slovenski ligi. Nasproti jim bodo namreč stali košarkarji Term Olimia iz Podčetrtka.

KK Terme Olimia Podčetrtek si je nastopanje v ligi Nova KBM zagotovili v minuli sezoni z zmago nad Konjicami, s katero so osvojili tudi naslov prvakov v 2. SKL. Premierno sezono v najmočnejšem slovenskem tekmovanju so začeli z zmago nad Rogaško. To je tudi njihova edina zmaga do sedaj, saj s skupnim izkupičkom 1-8 trenutno zasedajo zadnje, 12. mesto na prvenstveni lestvici.

Vir: KK Primorska
“Pričakujemo težko tekmo, saj je tekmec zelo neugoden. Gre za izkušeno ekipo, zato moramo biti zbrani in natančni vseh 40 minut,” je prepričan Gezim Morina, košarkar Primorske. Foto: KK Primorska.

Primorci imajo za sabo daljši zmagovalni niz

Z izjemo nesrečnega poraza na Ježici, ko je Union Olimpija strnila vrste v zadnji minuti tekme in izničila izjemen nastop Primorcev, imajo ti za sabo daljši zmagovalni niz. Tega si seveda želijo podaljšati tudi v leto 2017.

V ekipi trenerja Borisa Zrinskega najbolj izstopajo Mensud Julević s povprečno 12 točkami na tekmo, Anže Cerkovnik z največ skoki na tekmo (7,3) ter Rene Žvan s skoraj 4 podajami na tekmo. Pri oranžno-modrih pa izstopa prvi strelec lige Duda Sanadze, ki povprečno doseže dobrih 19 točk na tekmo, v skoku je najvišji Bojan Radulović (6 skokov na tekmo), najboljši podajalec pa je Troy Franklin.

KK Primorska
“S podporo navijačev želimo odigrati morda našo najboljšo tekmo doslej,” pravi trener tigrov. Foto: KK Primorska

Trener Sixta Primorske Aleksander Sekulić si želi, da njegovi varovanci po porazu v prejšnjem krogu popravijo napake in izboljšajo obrambo. “S podporo navijačev želimo odigrati morda našo najboljšo tekmo doslej. Za tekmo kandidirajo vsi košarkarji, izjema je le Ožegovič, ki je z reprezentanco. Prosto mesto smo zato zapolnili z mladincem Lovrom Rogljem,” še dodaja trener tigrov. *