DomovŠportSixt Primorska nanizala še eno zmago

Sixt Primorska nanizala še eno zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so v 11. krogu lige Nova KBM premagali Terme Olimia Podčetrtek z 92 : 72. Sixt Primorska je tako doma zmagala že tretjič zapored in štirikrat v zadnjih šestih nastopih.

Z zmago se je Primorska znova povzpela med prvih šest ekip, ki bodo tekmovanje marca nadaljevale v ligi za prvaka. O njej pa že dolgo ne morejo več razmišljati v Podčetrtku, kjer so premierno sezono v elitni slovenski druščini sicer začeli z zmago, nato pa nanizali kar devet porazov.

Že v prvem delu postavljeni trdni temelji

Tekma je bila povsem enosmerna. Varovanci Aleksandra Sekulića so že v prvem delu postavili trdne temelje za končno zmago, rezultat po prvem polčasu je bil namreč 53 : 31. V zaključku so se izkazali kot dobri gostitelji, saj so zadnjo četrtino prepustili gostom. Boris Zrinski je tako Obalo zapustil z znosnim porazom in štirimi igralci z dvomestnim številom doseženih točk.

sixt-primorska
Sixt Primorska nadaljuje zmagoviti niz. Foto: Sixt Primorska

Prvi strelec lige Nova KBM Gruzijec Duda Sanadze je tokrat zaostal za svojim povprečjem (19,3), kar 16 od 18 točk pa je dosegel v prvem polčasu.

Koprčani bodo v naslednjih petih dneh odigrali še dve tekmi;  z Osijekom v pokalu Sixt in z ekipo LTH Castings v državnem prvenstvu, nato sledi dvotedenski premor. Podčetrtčane pa pred koncem leta čaka še lokalni derbi z Rogaško, edino ekipo, ki so ji v začetku oktobra uspeli vzeli skalp. *