DomovŠportZ zmago nad Krko ostajajo koprski rokometaši na drugem mestu

Z zmago nad Krko ostajajo koprski rokometaši na drugem mestu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometaši Kopra 2013 so na včerajšnji tekmi 16. kroga 1. slovenske rokometne lige premagali novomeško Krko s 27 : 23.

Osrednja tekma kroga se je končala z zmagoslavjem koprskih rokometašev, ki ostajajo na drugem mestu v državnem prvenstvu. Za vodilnimi Ribničani imajo še vedno štiri točke zaostanka, svojo prednost pred tretjeuvrščenimi Novomeščani pa so povečali na pet točk.

Smolnik z devetimi zadetki

Obračun v Kopru je bil zelo izenačen. V 25. minuti je bilo 10 : 10, nato pa so si izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića priigrali prednost z delnim izidom 4 : 1 in na glavni odmor odšli s prednostjo treh golov.

Na začetku drugega polčasa je bilo v igri Koprčanov nekaj nihanj, a so v 39. minuti kljub temu povišali prednost na 20 : 15. V nadaljevanju so jim Novomeščani vseskozi grozili in se jim v 44. minuti približali na dva gola zaostanka (21 : 19), pet minut kasneje so imeli Koprčani le še en gol prednosti (21 : 20), v 53. minuti pa je sledilo izenačenje na 22 : 22.

 

rokomet
Foto: RD Koper

V razburljivi končnici je bilo več preudarnosti na strani gostiteljev, ki so štiri minute pred koncem po golih Aleksa Vlaha in Žige Smolnika povedli s 24 : 22, po golu Adama Bratkoviča minuto pred koncem dvoboja pa je bilo jasno, da bo zmaga ostala v Kopru.

V koprski ekipi je bil najbolj učinkovit Žiga Smolnik z devetimi, v novomeški pa Aljaž Lavrič s sedmimi zadetki.

Državno prvenstvo se bo zaradi januarskega svetovnega prvenstva v Franciji nadaljevalo februarja prihodnje leto.

“Krka je nekoliko slabše začela, vendar se je pobrala in pokazala svoj pravi obraz v 2. polčasu. Mi smo imeli padec v 2. polčasu, oni pa so se takrat nekoliko dvignili in bolje odigrali. Imeli smo tudi nekaj težav zaradi odsotnosti trenerja, saj je on tisti, ki pripravlja ekipo in vodi fante. Kljub vsemu smo dobro odigrali in zmagali, kar je najbolj pomembno,” je ob koncu tekme povedal pomočnik trenerja Vanja Kralj. *