DomovŠportKošarkarji Primorske v četrfinalu pokala Spar

Košarkarji Primorske v četrfinalu pokala Spar

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na povratni tekmi pokala Spar premagali LTH Castings z 82 : 74. Zmaga je več kot dobrodošla, saj so z njo prekinili niz porazov iz zadnjega obdobja.

LTH CASTINGS : SIXT PRIMORSKA 74 : 82 (17 : 24, 22 : 17, 19 : 23, 16 : 18)

Uvrstitev v naslednji krog že pred tekmo ni bila vprašanje, saj so tigri prvo tekmo dobili z visoko prednostjo 29 točk, povratna tekma je bila zato pomembna bolj zaradi samozavesti, ki jo prinaša zmaga. Škofjeločani so sicer ugodni nasprotniki primorskih košarkarjev, saj je bila včerajšnja zmaga že četrta v tej sezoni.

Bojan Radulović je zaigral proti nekdanjim soigralcem. Foto: KK Primorska

Odločno od prve minute

Kljub lepi prednosti se košarkarji Primorske v tekmo niso podali ležerno in so prvo četrtino odigrali zbrano in učinkovito. Kljub prebliskom Castingsa, ki je nekajkrat uspel priti celo do vodstva, zmaga tigrov nikoli ni bila zares pod vprašajem. Visoka zmaga na prvi tekmi je dovoljevala trenerju Sekuliču več eksperimentiranja z menjavami, zato je na igrišče poslal čisto vse razpoložljive košarkarje. Za nadaljevanje sezone je namreč zelo pomembno, da dobi tekmovalne izkušnje kar najširši krog igralcev.

Četrta zaporedna zmaga Primorcev nad Škofjeločani v tej sezoni. Foto: KK Primorska

Po obračunu je svoje misli strnil eden boljših posameznikov včerajšnje tekme in nekdanji igralec LTH Castingsa Bojan Radulović:

“Motivacija proti nekdanjim klubom je vedno višja kot proti ostalim tekmecem. Tako je bilo tudi tokrat. Bilo je kar nekaj napetih trenutkov, tekmec je dobro začel, medtem ko smo mi v tekmo šli nekoliko z rezervo, kar malce podcenjujoče. Večje razlike nam ni uspelo priigrati, a pomembno je, da je na koncu prišla zmaga, ki smo jo vsi že nestrpno pričakovali. Sedaj imamo kar nekaj dni, da se dobro pripravimo na Hopse. Tekma v Polzeli bo namreč izjemno pomembna pred nadaljevanjem prvenstva.”

Uspeh je prišel v pravem trenutku in upamo, da bodo košarkarji Primorske tudi po naslednji tekmi zmagoslavno zapuščali igrišče. #dejmotigri. 

*