DomovŠportKozlički so moči merili z italijanskim prvoligašem

Kozlički so moči merili z italijanskim prvoligašem

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani so med tednom odigrali svojo šesto pripravljalno tekmo. Tokrat so se odpravili v italijanske Dolomite, kjer so proti predstavniku elitne italijanske nogometne lige Serie A pokazali dobro in pogumno predstavo. Naslednja tekma kozličke čaka v soboto na Bonifiki, ko v goste prihaja NK Sava Kranj.

V samem uvodu srečanja, ki se je igralo v mestecu Auronzo di Cadore, so Koprčani zapretili prek Jake Štromajerja. Kasneje je nadzor nad igro prevzela ekipa iz Ferrare in v drugi polovici prvega polčasa stopnjevala ritem igre ter do odmora prišla do vodstva prek Vitaleja in Paloschija.

Za Koprčani je prepotrebna izkušnja. Foto: FC Koper

V drugem polčasu so Koprčani še naprej poskušali s svojo značilno kombinatorno igro in že v samem uvodu prišli do zadetka priključka, ko je napako italijanskega vratarja izkoristil Ajkić. V nadaljevanju drugega dela so Italijani ponovno dokazali svojo kvaliteto in dosegli še dva zadetka. Za Koprčane je bila ta tekma prepotrebna izkušnja in motivacija za nadaljevanje pripravljalnega obdobja.

Auronzo di Cadore | 1. 8. 2018 ob 18:00
SPAL – FC Koper 4:1 (2:0)
Strelci: 20′ Vitale, 23′ Paloschi, 48′ Ajkić, 67′ in 71′ Valoti

SPAL: Thiam, Vaisanen, Salamon, Esposito, Cremonesi, Costa, Dickmann, Valoti, Paloschi, Viviani, Vitale. Igrali so še: Gomis, Salvi, Nikolić, Coulange, Clement. Trener: Semplici

FC KOPER: Nenezić, Pirjevec, Petrović, Fatić, Bukara, Glavaš, Vrdoljak, Tomić, Cvek, Baša, Štromajer. A disp.: Grlj, Turk, Zugan, Maslić, Ajkić, Jerman, Opara, Popovič, Kovačević, Meštrić. Trener: Milinović

soboto Koprčane čaka nova preizkušnja. Na Bonifiki se bodo pomerili z ekipo NK Sava Kranj. Tekma bo ob 20. uri.

Več fotografij s tekme si lahko ogledate v spodnjem albumu.

Prijateljska tekma, 1. 8. 2018,?: FC Koper

Objavil/a FC Koper dne Četrtek, 02. avgust 2018