DomovŠportLjubljanska mivka Pešićevi prinesla bron

Ljubljanska mivka Pešićevi prinesla bron

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Vrhunec sezone odbojke na mivki v Sloveniji je predstavljal zadnji konec tedna z državnimi prvenstvi mlajših kategorij do U-20 in s članskim turnirjem svetovne serije. S tretjim mestom na turnirju svetovne serije je odlično uvrstitev dosegla odbojkarica Luke Koper Jelena Pešić v paru s Korošico Ano Skarlovnik. 

Že s prebojem v četrtfinale sta dekleti presegli svoja pričakovanja. To jima je uspelo, ko sta po dveh nizih na razliko (22,19) premagali celo prvi nosilki turnirja, Čehinji Martino Bonnerovo in Martino Maixnerovo.

“Rahlo sva presenečeni nad uvrstitvijo neposredno v četrtfinale. Najina glavna napaka je, da sami sebe najbolj podcenjujeva, ampak ko igraš sproščeno, se vse da,” je bila po uvrstitvi med najboljših osem dvojic zadovoljna Pešićeva, ki pa takrat še ni vedela, da ji bo s koroško soigralko uspelo seči še precej višje in zasesti stopničke.

Jelena in Ana sta znova prišli do zavidljivega rezultata. Foto: Siol

Dekleti sta odlično odigrali tudi četrtfinale, v katerem sta bili z 2:1 boljši od Avstralk Nicole Laird in Brittany Kendall. Ustavilo se jima je šele v polfinalu, kjer sta bili z 2:0 (17, 20) boljši Švicarki Esma Böbner in Zoa Vergé-Dépré, vendar pa sta nato na tekmi za tretje mesto z 2:0 premagali poljski par Agata Ceynova – Martina Kloda.

Članski turnir svetovne serije je zmagovalcem prinesel tudi kvalifikacijsko točko za uvrstitev na olimpijske igre.