DomovŠportMacarolova in Mrakova napredovali na četrto mesto

Macarolova in Mrakova napredovali na četrto mesto

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na prvi letošnji jadralni regati za svetovni pokal sta po treh tekmovalnih dneh Tina Mrak in Veronika Macarol napredovali na četrto mesto in sta tik za najboljšimi tremi posadkami.

V zalivu Biscayne Bay pred obalo Miamija je skladno z vremenskimi napovedmi močno pihalo. Med 17 in 20 vozlov močan veter je organizatorjem omogočil izpeljavo vseh predvidenih plovov. Mrakovi in Macarolovi so tekmovalni pogoji ustrezali, saj sta s petim in četrtim mestom napredovali na skupno četrto. V vodstvu ostajata Japonki Ai Kondo Yoshida ter Miho Yoshioka. Na drugem mestu sta z le točko manj od Mrakove in Macarolove Nizozemki Afrodite Zegers in Anneloes van Veen, tretji pa z enakim izkupičkom točk kot Slovenki aktualni svetovni prvakinji Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska.

“Danes smo imeli nekoliko več vetra, med 20 in 25 vozli. Najine vožnje v veter so bile dobre, medtem ko vožnje z vetrom niso bile najboljše. Predvsem sva v obeh regatah slabo odvozili zadnji dve vožnji z vetrom, prehitro sva naredili obrat in se odmaknili od konkurence, namesto da bi jih držali, tako da sva v obeh regatah izgubili po dve mesti in končali na petem in četrtem mestu,” je povedala Macarolova.

“Tudi po tretjem dnevu še vedno drživa stik z vodilno trojico. Za jutri spet napovedujejo okoli 25 vozlov, mislim, da sva v teh razmerah med močnejšimi posadkami in bova lahko še izboljšali vožnje z vetrom in pridobili še nekaj točk. Za popraviti imava še nekaj pomanjkljivosti do nedeljske regate za medalje,” pa je dejala Mrakova.