DomovArhivMatej Pučko: “Igramo zato, da zmagujemo!”

Matej Pučko: “Igramo zato, da zmagujemo!”

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

“V prvem polčasu smo poskušali igrati svojo igro, uspevalo nam je 20, 25 minut, potem pa nas je Olimpija začela onemogočati. V drugem polčasu smo se osredotočili na protinapade. Želeli smo ohraniti mrežo nedotaknjeno, prišli smo do priložnosti in eno tudi unovčili,” je ob sobotni veliki zmagi kozličkov svoje misli strnil koprski strateg Milan Obradović in dodal: “V nogometu je mogoče zadeti iz edinega udarca na gol. Na preteklih tekmah smo imeli precej priložnosti, a nismo zadeli. Tudi tokrat smo imeli ogromno prostora za 0 : 2 v zadnjih desetih minutah, a je manjkala zadnja podaja.”

Kljub zmagi v prestolnici se Obradović zaveda, da ga skupaj z varovanci čaka še veliko dela. “Do konca prvenstva je še daleč, a naredili smo korak naprej, saj smo se lani vse do zadnjega kroga borili za obstanek. Takšno raven igre pričakujem na vsaki tekmi. Pričakujem še dva nova igralca, da bi lahko zdržali v takem ritmu do konca. Potrebujemo še enega napadalca in enega veznega igralca,” dodaja Obradović.

Ali bodo v koprsko ekipo dodani novi obrazi, bo znano kmalu, saj se prestopni rok zaključuje v sredo.

simčič

Eden od sobotnih junakov je bil tudi Vasja Simčič, ki je obdržal svojo mrežo nedotaknjeno: “Če hočemo priti višje, moramo zmagovati tudi v gosteh, ne samo doma.” Priložnost za nov ”clean sheet” bo koprski vratar imel naslednjo soboto, ko na Bonifiko prihaja NK Krško.

pučko

Tudi Matej Pučko, ki ob Belimi in Valencii sestavlja hitri koprski napadalni trio, je odločen, da bodo Koprčani nadaljevali v takem tempu: “Igramo zato, da zmagujemo,” je dejal. Na vprašanje, ali so čutili živčnost proti koncu tekme z Olimpijo, pa je samozavestno odvrnil: “Verjetno so trepetali gledalci, mi nismo.

Morda je motivacija, za katero je poskrbel predsednik FC Luke Koper Valter Valenčič, vsaj malo pripomogla k dobremu rezultatu. Igralci so kot kaže imeli njegovo obljubo neprestano v mislih, saj so se na stavo spomnili tudi med rajanjem v garderobi po končani tekmi:

Predsednik je seveda držal obljubo in takoj odgovoril na ”provokacijo” koprskega kapetana Tonija Datkovića, ki se je med drugim znašel v prvi enajsterici nogometašev 7. kroga po izboru obiskovalcev uradne spletne strani prve slovenske nogometne lige.

 

Vzdušje v ekipi je po lepi zmagi nad Olimpijo izjemno. Pozitivna energija se čuti na vsakem koraku in je dobra napoved za prihajajoče tekme FC Luke Kopra. V spodnjem posnetku si lahko še enkrat ogledate najzanimivejše dogodke iz Stožic.