DomovNaši krajiMEDNARODNI ROKOMETNI TURNIR VETERANOV: Zlato odšlo v Makedonijo

MEDNARODNI ROKOMETNI TURNIR VETERANOV: Zlato odšlo v Makedonijo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj se je v koprski Areni Bonifika zaključil mednarodni rokometni turnir v veteranski kategoriji, ki ga je prvič v Kopru organiziralo rokometno društvo KIH Obala ob podpori Mestne občine Koper. Uradne otvoritve se je udeležil tudi koprski župan Boris Popovič.

Po vzoru veteranskih turnirjev, ki so v zadnjih nekaj letih postali aktualni v sosednjih državah, so člani obalnega društva KIH prvič v Kopru organizirali turnir veteranov rokometa.

Koprski župan Boris Popovič igralcem zaželel dobro igro

Tekmovanja so se udeležile tako ženske kot tudi moške ekipe iz Makedonije, Srbije, Črne gore, Italije, Bosne in Hercegovine in Hrvaške. Organizatorji pričakujejo, da bo to postal tradicionalni turnir in se bo število ekip z leti še povečalo. Samo letos se je turnirja udeležilo kar 16 ekip.

Petkove uradne otvoritve se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper, Boris Popovič, ki je tekmovalce toplo pozdravil in jim zaželel dobro igro ter izrazil željo, da dogodek postane tradicionalen.

Začetki rokometnega društva KIH segajo nazaj v leto 2004, ko so se bivši člani vseh rokometnih klubov na Obali zbrali z željo po aktivnem igranju rokometa in nastopanju v državnih tekmovanjih. Tako so ustanovili društvo RD KIH (Koper-Izola-Hrvatini) in se prijavili ter zaigrali v 2. državni ligi Zahod.

Čeprav so bili na robu napredovanja v višjo ligo, so se zaradi previsokih stroškov tekmovanja odločili, da prekinejo s tekmovanji pod okvirom Rokometne zveze Slovenije in se posvetijo gojenju veteranskega rokometa. Uspehi v ligaškem tekmovanju so jih prepričali, da rokometnih superg niso obesili na klin.

Ljubljančanke pobrale zlato

Veterane rokometa je pozdravil tudi legenda slovenskega in jugoslovanskega rokometa Marcel Đurđević, ki je poudaril, da “leta za dobro igro niso pomembna, pomembna je volja.”

Tekmovalni del se je zaključil v soboto z razglasitvijo zmagovalcev in podelitvijo nagrad. V kategoriji ženskih ekip so naslov prvakinj ubranile Poškodbe Ljubljana, drugo mesto je šlo ekipi Ptuj-NM, bron pa so osvojile Izolanke – DIR Izola. Zlato za moške je odnesla ekipa ZRVRM Makedonija, drugo mesto ekipa Prijedor, tretje pa Novi Sad 021.