DomovŠportMladi Koprčani postali državni prvaki!

Mladi Koprčani postali državni prvaki!

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji KOŠ Primorske A so novi državni prvaki v moški kategoriji do 17 let. Na finalni tekmi državnega prvenstva so ob glasni vzpodbudi izjemnih navijačev premagali Triglav A s 83:76, in v Koper pripeljali prvi naslov državnih prvakov po letu 2009.

V koprski Areni Bonifika so mladi primorski košarkarski upi na finalni tekmi finalnega turnirja državnega prvenstva za fante U17 s 83:76 ugnali kranjski Triglav A. Na tekmi smo videli veliko vzponov in padcev mladih Primorcev, ki pa so kljub temu vodili od začetka do konca, odločilno prednost pa so si priigrali v prvi in tretji četrtini, ki so ju dobili s skupno razliko 18 točk. Čeprav so Kranjčani grozili vse do konca tekme, so izbranci glavnega trenerja Mira Alilovića mirno pripeljali dvoboj do zaključka in se veselili zaslužene zmage.

Državnim prvakom je čestital tudi koprski podžupan Peter Bolčič. Foto:Tomaž Primožič/FPA

Prav Alilović, ki je pred začetkom sezone prevzel vodenje ekip mlajših starostnih kategorij ŠD KOŠ Primorska, se je z ekipo fantov do 19. leta, v marcu prebil tudi do četrtega mesta na finalnem turnirju mladincev v Novem mestu. Praktična enaka zasedba je na finalnem turnirju kadetov stopila še korak dlje in se povzpela na košarkarski vrh Slovenije.

 

Leta 2017 je ekipa KOŠ Primorske U17 državno prvenstvo sklenila na tretjem mestu. Koprčani se prvič po letu 2009 veselijo naslova državnih prvakov, ki je kronal že zdaj izjemno košarkarsko zgodbo, ki jo v tem letu pišejo na Obali. V februarju so prvaki Pokala Spar postali košarkarji Sixta Primorske, ki so se v začetku aprila prebili tudi vse do finala Druge divizije Lige ABA. Prav zagotovo bomo marsikoga iz ekipe, ki se je v nedeljo povzpela na košarkarski prestol pri ekipah U17, kmalu videli tudi v dresu članske ekipe.

V finalu je blestel najkoristnejši igralec (MVP) in najboljši strelec finalnega turnirja Gregor Glas, ki se je ustavil pri 31 točkah in osmih skokih. Rok Nemanič je v statistiko vpisal 21 točk. Oba sta bila, poleg Andreja Stavrova (Triglav A), Bineta Prepeliča (Sani Bistrica) in Maja Dušaniča (Slovan A) izbrana tudi v najboljšo peterko finalnega turnirja.