DomovŠportMladinci z odliko, kadeti žal poraženi

Mladinci z odliko, kadeti žal poraženi

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto so tekme odigrale tudi vse ekipe koprske akademije, ki nastopajo v prvi državni ligi pod okriljem NZS. Največji aplavz so si zaslužili mladinci, ki so ugnali mariborske vrstnike. V kadetski konkurenci so bili  boljši Mariborčani in so visoko slavili, tudi starejši dečki so se domov vrnili s porazom. Močnejši je bil ljubljanski Interblock.

Koprski kadeti pod vodstvom Samirja Zulića niso bili kos razigranim Mariborčanom. Slednji krojijo sam vrh slovenske kadetske lige in so že v prvem polčasu rešili vprašanje zmagovalca, saj so vodili s 3 : 0. Koprčani tudi v drugem polčasu niso našli odgovora na dobro igro Štajercev. Končni rezultat je bil tako kar 1 : 6. Častni zadetek za kozličke je v 57. minuti dosegel Vlade Stojičić. Kadeti trenutno zasedajo osmo mesto na lestvici.

Nogomet
Foto: FC Luka Koper

Ahmetović kar trikrat zatresel mrežo nasprotnika

Veliko več razlogov za zadovoljstvo je imel trener koprskih mladincev Iztok Kavčič. Njegovi varovanci so v derbiju kroga prve mladinske lige ugnali vrstnike iz Maribora. Kljub zaostanku po prvem polčasu, ki so ga Mariborčani dobili z rezultatom 1 : 0, so se mladi kozlički pobrali in v drugem polčasu kar trikrat zatresli mrežo nasprotnika. Veliki junak srečanja je bil Adnan Ahmetović, ki je bil strelec vseh treh zadetkov. Skupaj z včerajšnjim hattrickom je v letošnji sezoni dosegel že osem zadetkov. Z zmago kozličkov se je tudi razmerje na lestvici nekoliko spremenilo. Do sedaj prvouvrščeni Mariborčani so padli na drugo mesto, vodijo Domžalčani, koprski mladinci za njimi zaostajajo tri točke in zasedajo 5. mesto na lestvici.

Nogomet
Foto: FC Luka Koper

Koprski starejši dečki so se z gostovanja pri ljubljanskem Interblocku vrnili poraženi. Ljubljančani so bili boljši, zmagali so z rezultatom 2 : 0. Kljub temu pa Koprčani še naprej ostajajo na visokem četrtem mestu lestvice. *