DomovProsti časNa Istrskem kolesarskem maratonu ta vikend tudi kronometer in pester program za družine

Na Istrskem kolesarskem maratonu ta vikend tudi kronometer in pester program za družine

Prosti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednje prizorišče letošnjega Istrskega kolesarskega maratona bo 6. in 7. oktobra 2018 v centru Izole, na Lonki, kjer bodo maraton spremljali sobotni Kolesarski festival z družinskim kolesarskim izletom in kronometrom, v nedeljo pa mini maraton, poligon za otroke in pester spremljevalni program.

Sobota bo postregla z družinskim kolesarskim izletom, otroškim kolesarskim poligonom, ustvarjalnim kotičkom za najmlajše, tekmovanjem v menjavi zračnice, za testiranje pa bodo brezplačno na voljo Hervis električna kolesa. Popoldne se bodo kolesarji pomerili v kronometru, 9 km dolgi individualni vožnji na čas, ki je namenjen vsem kolesarjem, ne glede na vrsto kolesa in stopnjo pripravljenosti.

Osrednji dogodek bo nedeljski maraton, ko bodo kolesarji ob 10. uri krenili na tri razgledne trase (13 km, 50 km in 78 km) po slovenski Istri. Takoj za startom pridejo na vrsto najmljaši udeleženci. Brezplačen Mini maraton bo potekal po osrednjem prizorišču vzdolž Sončnega nabrežja in je primeren za otroke do 6. leta starosti. Udeležijo se ga lahko v spremstvu staršev, s kolesi ali poganjalčki. Prijave na Mini maraton so možne na osrednjem prizorišču v soboto in nedeljo.

Posebnost Istrskega kolesarskega maratona je tekmovanje za Kralja in kraljico Boršta, na katerem se udeleženci dolge trase pomerijo na vzponu na Boršt. Na trasah bodo vsem kolesarjem na voljo številne okrepčilne postaje, po prihodu v cilj pa jih čaka pogostitev s »pašto«, sladko presenečenje, darilna vrečka in odrski program. Najštevilčnejšo skupino in najstarejšega udeleženca čakajo zanimive nagrade, nekaj pa jih bo določil tudi žreb startnih številk. Glavna nagrada je kakovostno kolo Hervis!

 

Spletne prijave so zaključene, še vedno pa se je možno prijaviti na dogodek v petek, 5. oktobra, med 10. in 21. uro v prodajalni Hervis v Kopru, v soboto, 6. oktobra, med 13. in 18. uro ter v nedeljo, na dan tekmovanja, med 8. in 9.45 uro, neposredno pred dogodkom.

Vse podrobnosti o Istrskem kolesarskem maratonu so na voljo na spletni strani www.istrski-kolesarskimaraton.si.

Dogodek podpirajo zlati partnerji, Luka Koper – sklad Živeti s pristaniščem, Hervis in Hoteli Bernardin, Toyota in Avto center Jereb, Fundacija za šport, Adriatic Slovenica, Radio in TV Koper, Agencija M Servis, Računovodska hiša Unija in vse štiri obalne občine – letošnja gostiteljica Občina Izola, Občina Ankaran, Mestna občina Koper in Občina Piran.