DomovŠportFOTO in VIDEO: Na ŠRC Bonifika zaživela nova nogometna igrišča

FOTO in VIDEO: Na ŠRC Bonifika zaživela nova nogometna igrišča

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska občina je danes slovesno predala namenu na novo urejena igrišča na športno-rekreacijskem centru (ŠRC) Bonifika. V okviru naložbe so med drugim uredili novi nogometni igrišči, ki smiselno dopolnjujeta športno ponudbo na Bonifiki. Nove pridobitve upravičujejo status olimpijskega športnega centra. 

Po uradnem delu, na katerem je prisotne pozdravil župan Boris Popovič, je sledila nogometna tekma, z druženjem pa so nadaljevali v šotoru. S torto velikanko so počastili za koprski šport pomembno pridobitev.

Novi igrišči, ki smiselno dopolnjujeta športno ponudbo na koprski Bonifiki, sta umeščeni na območje večje asfaltne ploščadi med velikim pomožnim in malim nogometnim igriščem z umetno travo, znotraj urejene tekaške proge iz tartana. Večje je namenjeno treningu mlajših nogometašev, medtem ko manjše, t. i. igrišče na odboj, uporabljajo najmlajši.

Obe igrišči sta opremljeni z najkakovostnejšo umetno travo, ki je ognjevarna in okolju neškodljiva ter položena na elastično podlago. Tudi sicer so bili tako pri gradnji kot tudi pozneje pri opremljanju uporabljeni najkakovostnejši materiali.

V okviru naložbe so postavili tudi montažne tribune in reflektorje, poleg tega so uredili tudi povezovalne pešpoti med igrišči, ki so prevlečene z zelenim tartanom. Poskrbeli so tudi za dodatno ozelenitev, saj so vzporedno s tekaško stezo, tik ob malem nogometnem igrišču, zasadili 12 novih dreves, okolico pa opremili z dodatnimi klopmi in koši za smeti.

“Zelo sem vesel in zadovoljen, da sem lahko danes tukaj z vami. Prepričan sem, da je ŠRC Bonifika najlepši del športne infrastrukture v naši državi. Lani smo po 14 letih, mučnega in trdega dela prejeli naziv olimpijskega športnega centa, kar je za nas izjemnega pomena, tako z vidika imidža kot tudi za pridobivanje evropskih sredstev. Mestna občina Koper v zadnjih 15 letih, od začetka mojega županovanja, ogromno vlaga v razvoj športne infrastrukture,” je na slovesni predaji povedal prvi mož Kopra Boris Popovič in dodal, da so vlaganja vidna na prav vsakem koraku, na kar “moramo občanke in občani biti ponosni”. Spomnil je tudi, da so pridobitve na ŠRC Bonifika plod dela in vlaganj koprske občine, pri čemer niso bili deležni nikakršne pomoči Nogometne zveze Slovenije. “V vseh teh letih nismo vlagali zgolj v nogomet, ampak v vse športe, kar se tudi pozna v rezultatih,” je še dodal.

Med drugim se je dotaknil tudi izgube licence koprskega nogometnega kluba in napovedal njegovo vrnitev na prvoligaške zelenice, saj je prepričan “da gremo tja, kjer nam je mesto”.