DomovŠportNepopustljivi tigri tesno klonili v Zagrebu

Nepopustljivi tigri tesno klonili v Zagrebu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Moštvo Sixt Primorske je v četrtek v Zagrebu odigralo predzadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom nove sezone. Izbranci Jurice Golemca so na gostovanju po hudi borbi morali priznati premoč Ciboni, ki je bila boljša s 85:84.

Primorci so tekmo v hrvaški prestolnici začeli dobro in sredi pete minute po košu Marjana Čakaruna povedli z 12:7. Za tem se je Cibona z uspešnimi meti izza polkroga prebila v ospredje. Že v prvi četrtini je od tam dosegla kar 18 izmed svojih 26 točk (26:22).

Po uspešnem nasprotnem napadu je prednost gostiteljev v 14. minuti poskočila na 13 točk (37:24), Golemac pa je nemudoma segel po minuti odmora. Ta je na igrišču znova vzpostavila ravnotežje, polčas pa so domači košarkarji, ki bodo tudi v novi sezoni igrali v prvi Ligi ABA (Sixt Primorska v drugi) dobili s 46:38.

Glavni odmor je tigrom povrnil nekaj moči

Najprej so se Ciboni s trojko Lancea Harrisa približali na 49:53, na enako razliko pa je kasneje znižal še Tadej Ferme (57:61). A koprska zasedba je svoj trenutek doživela šele v samem zaključku tekme. Marko Jagodić-Kuridža je v dveh ločenih napadih s tremi točkami koprsko ekipo približal na 85:84. Ta si je nato z dobro obrambo priborila tudi napad za zmago, ki pa ga je še pred metom prekinila sirena za konec obračuna.

V dresu Sixt Primorske je bil z 19 točkami najboljši Harris, dve manj je dodal Ferme. Primorska ostrostrelca sta zadela kar devet trojk.

Do uradnega začetka sezone – za uvod se bo v ponedeljek, 24. septembra pomerilo za slovenski Superpokal – koprsko moštvo čaka še zadnja pripravljalna tekma. Ta bo na sporedu prihodnji četrtek, ob 17.45, ko bo v Areni Bonifika gostoval češki prvoligaš Nymburk.

“Po tekmi v Zagrebu se je videlo, da nas čaka še precej dela. V napadu dosegamo precej točk in imamo odlične strelce, bomo pa morali še veliko postoriti v obrambi. Ne želim zveneti napačno, nikakor nisem zaskrbljen nad tem, temveč sem prepričan, da bomo ta segment igre v prihodnje uspeli izboljšati,” je po tekmi povedal Lance Harris, košarkar Sixt Primorske.