DomovŠportNova zmaga Primorcev

Nova zmaga Primorcev

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Tesni dvoboj med Sixt Primorsko in ekipo Šenčur GGD so z 78:75 dobili gostitelji. Prav vsi košarkarji, ki so dobili priložnost za igro, so prispevali svoj delež k zmagi. Najbolj razpoložen je bil Gezim Morina, ki je dosegel 22 točk.

Prihodnjo soboto košarkarje čaka še zadnja tekma v sezoni 2016/17. V Kopru se bodo pomerili s Tajfunom.

Foto: KK Sixt Primorska

Začetnih 5:0 je bil odličen uvod v tekmo in hkrati napoved nove kakovostne predstave Gezima Morine, ki je s trojko odprl dvoboj v dvorani OŠ Koper. Do sredine prve četrtine se je tekmec približal in na kratko prešel v vodstvo (16:17), a je imel Uroš Zadnik takoj odgovor z natančnim metom za dve točki. V drugi četrtini se je zgodba ponovila, s tem, da so Gorenjci Primorce ujeli in s košem Pavića prehiteli ob pisku sirene. Na glavni odmor so šli znova s točko prednosti.

“Zmaga je vsekakor uspeh, a grenkega priokusa, da smo nastopili v Ligi za obstanek, se ne moremo znebiti, je po tekmi dejal Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska.

V izenačenem nadaljevanju, v katerem se je rezultat ves čas nagibal zdaj na eno, zdaj na drugo stran, se je po izenačenju na 65:65 gostiteljem v ključnih trenutkih le nasmehnila sreča. Po natančnem metu Gajića za tri točke slabo minuto do konca prednosti niso več izpustili iz svojih rok.

V dresu oranžno-modrih je blestel Gezim Morina (22 točk), ki ob koncu sezone stopnjuje formo, 14 jih je dodal Nejc Zupan, točko manj pa Nikola Gajić. Primorci se bodo v zadnjem kolu Lige Nova KBM za obstanek od doma navijačev poslovili proti Tajfunu, ki so ga v sezoni 2016/17 enkrat premagali, dvakrat pa potegnili kratko.